Slavlje Širokog Brijega i Zrinjskog, Široki na vrhu ljestvice

Široki Brijeg Gošk
NK Široki Brijeg

U nedjelju su odigrana dva susreta 5. kola nogometne Premijer lige BiH u kojima si domaće pobjede očekivano upisali Široki Brijeg i Zrinjski.

Široki Brijeg je na Pecari s 2:0 svladao GOŠK. Strijelci su bili Luka Mamić u 29. i Marijan Ćavar u 56. minuti iz jedanaesterca.
 
Imali su gosti priliku smanjiti u sudačkoj nadoknadi, ali Filip Mihaljević nije realizirao jedanaesterac.

Zrinjski je u Mostaru svladao Zvijezdu rezultatom 5:3. Na samom startu utakmice, u 2. minuti Stefan Veličković je šutirao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 0:1.

Široki Brijeg Gošk
 
Nije se dugo čekalo na odgovor. U 5. minuti Antonio Ivančić izjednačio je, a u 8. Nemanja Bilbija doveo Zrinjski u vodstvo.
 
U 24. Matija Malekinušić zabio je za 3:1.
 
Činilo se da domaći kontroliraju situaciju na terenu kada je četiri minute prije odlaska na odmor Zvijezda smanjila na 3:2. Strijelac je bio Muyedeen Kayode Saliman.
 
Ipak, u nastavku je sve dileme otklonio Bilbija koji je kompletirao svoj hat-trick u 51. i 75. minuti.
 
Utakmicu je zaključio Novica Maksimović koji je u 90. minuti iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora svladao vratara Zrinjskog Omera Nirona, kojemu je to bio premijerni nastup u dresu s lentom.
 
Na ljestvici Široki Brijeg je prvi s 10 bodova ispred Igmana s 9 bodova. Slijede Borac, Sarajevo, Željezničar i Zrinjski s po 6 bodova, s tim da Široki Brijeg i Igman imaju utakmicu više u odnosu na Borac i sarajevske klubove, odnosno dvije utakmice više u odnosu na Zrinjski.

Standings provided by Sofascore