Slavlje na Tušnju, Posušje izborilo ostanak u Premijer ligi

Premijer Liga BiH pregled, hšk posušje
HŠK Posušje

Nogometaši HŠK Posušje i sljedeće sezone nastupat će u Premijer ligi BiH. Naime, nogometaši Tonija Karačića danas su 32. pretposljednjem kolu prvenstva svladali na gostovanju Tuzla City rezultatom 2:1 i tako i matematički osigurali ostanak u društvu najboljih. Slavili su igrači Posušja pogotkom duboko u sudačkoj nadoknadi.

Poveli su gostujući igrači već u 2. minuti, a strijelac je bio Zvonimir Vukoja. Taj rezultat na semaforu je stajao sve do 77. minute kada za Tuzla City pogađa Krpić. Kada se očekivao posljednji sučev zvižduk, te da će utakmica završiti podjelom bodova mrežu domaćih pogađa Leko za veliko slavlje Posušja.

No, ostao bi klub s Mokrog Doca i da danas nije pobijedio s obzirom na to da je već otpisani Radnik svladao Rudar iz Prijedora rezultatom 5:2 tako da ligu napuštaju upravo ta dva kluba.

Što se tiče ostalih rezultata Široki Brijeg je remizirao sa Željezničarom na Grbavici odigravši susret rezultatom 0:0, Borac je svladao Velež 2:1, a Sarajevo je bilo bolje od Slobode s minimalnih 1:0. Još jučer Zrinjski je slavio protiv Leotara također s 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore