SLAVLJE BIH Bilbija asistent, Lihtenštajn postigao nevjerojatan pogodak

BiH Lihtenštajn
Klix

Reprezentacija BiH u Zenici je pobijedila Lihtenštajn 2:1 u utakmici petog kola skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Edin Džeko doveo je domaću momčad u vodstvo već u trećoj minuti, a Simon Lüchinger u 18. je zabio autogol. Gosti su smanjili u 21., i to jednim od najljepših pogodaka u povijesti kvalifikacija.

Lihtenštajn je izveo korner s desne strane. Bosanskohercegovačka obrana izbila je loptu iz šesnaesterca, a na 20-ak metara od gola dočekao ju je Sandro Wolfinger. Gostujući veznjak opalio je iz prve, prije nego što je lopta dotaknula tlo, te je fantastičnim volejom svladao golmana Ibrahima Šehića, koji je pogledom ispratio let lopte. Snimku Wolfingerova pogotka pogledajte ovdje.

Lihtenštajn je posljednja reprezentacija u skupini s pet poraza iz isto toliko utakmica. Time je nastavio negativan niz od čak 18 uzastopnih poraza, odnosno 30 utakmica bez pobjede. Zadnje slavlje upisao je 7. listopada 2020., kada je s 2:1 bio bolji od Luksemburga. Lihtenštajn je 200. reprezentacija FIFA-ine ljestvice u konkurenciji 208 zemalja.

Bosni i Hercegovini ovo je bila druga pobjeda u kvalifikacijama. Sada imaju šest bodova te se nalaze na četvrtom mjestu. Vodeći je Portugal s maksimalnih 15 bodova.

Standings provided by Sofascore