SLAVKO BREKALO "Treba biti samokritičan, ovo što se dogodilo je ispod renomea Širokog Brijega"

Slavko Brekalo
Hercegovina.info

Iza nogometaša Širokog Brijega rezultatski je neuspješna polusezona. Iako se momčad s Pecare nalazi u "zlatnoj sredini" na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, bodovno stanje je takvo da imaju samo tri boda više od zone ispadanja i mjesta na kojem je završio Igman.

Sportski direktor plavih s Pecare Slavko Brekalo kaže kako je trenutna situacija ispod renomea kluba.

"Najprije ćemo odraditi zajedničku analizu s Upravom i stožerom nakon čega ćemo donijeti u kojem ćemo smjeru ići. Sigurno je da nismo zadovoljni rezultatom na kraju. Ekipa je definitivno zaslužila i morala osvojiti više bodova. Mi smo u klubu realni i znamo svoja očekivanja, ali ovaj niz koji se sada napravio na kraju je ispod renomea kluba i kvalitete koju sadrži ekipa", kaže Brekalo za Hercegovina.info.

Puno je okolnosti koje su utjecale da rezultat u konačnici bude takav kakav jest.

"Igrači su ti koji donose odluku na terenu. U nekoliko utakmica se jednostavno moralo prelomiti u našu korist, ali nije. Tu bi posebno naglasio utakmicu s Veležom gdje imaš pobjedu do zadnje minute ili primjerice utakmica sa Željom u gostima. Na početku sezone su pak momci svojom energijom osvojili dobar broj bodova i znali smo da tu ima nešto. Također bilo nam je jasno da igru treba popraviti. U nadolazećem razdoblju smo igru i popravili, ali nas rezultat nije išao. Neke situacije koje smo kreirali nismo iskoristili i onda se sve okrenulo u totalno pogrešnom smjeru", ističe.

O svom radu u prethodnom razdoblju tek će razgovarati s čelnim ljudima kluba.

"Još uvijek s upravom nisam razgovarao na tu temu, to je na ljudima koji vode klub. Ja sam zaposlenik, baš kao i trener. Uprava je na vrhu i ona odlučuje. Isto tako uprava zna što je realno i kakva su očekivanja i mislim da na osnovu toga i donose odluke. Siguran sam da će donositi najbolje odluke po klub".

Slavko Brekalo

Ista stvar je i kada je riječ o treneru Marijanu Budimiru. U obzir treba uzeti brojne okolnosti.

"Vidite, mi smo svi u zajedničkoj misiji. Svi živimo od rezultata. Nakon prvih šest kola kada je išlo dobro nitko puno o tome nije pričao, svi su govorili da momci super igraju. Sada kada je loše naravno je da se postavljaju pitanja i o meni i o treneru. Nekada jednostavno igrači isprate trenerove zahtjeve na terenu, a nekada ne. To je tako. Ovo je jedan proces. Treba uzeti u obzir da smo promijenili 17 igrača u ljetnom prijelaznom roku. Sve to treba ukomponirati. Svaki novi rok će dolaziti novi igrači i treba stvoriti jednu novu okosnicu. Mislim da će nam tu trebati više vremena kako bi vidjeli tko može pratiti standarde Širokog Brijega. Imamo primjer Sarajeva koji ima ogromna ulaganja, ali im ne ide baš lako", kaže Brekalo.

Alarm je upaljen, pa je potrebno poduzeti sve kako bi Široki bio ondje gdje mu je oduvijek i mjesto, a to je vrh bh. nogometa. Brekalo govori koji su sljedeći koraci.

"Najprije ide analiza igrača, uspjeha trenera i mene kao sportskog direktora. Pokušat ćemo napraviti dodatnu selekciju kadra kako bi što prije došli u jedno stabilno stanje. To nam je prvi cilj. Isto tako ne treba biti puno pametan i znati da jako dobri igrači i puno koštaju. Imam i ja nekada svoje želje kao sportski direktor, ali one jednostavno nisu realne. Moramo to prihvatiti i raditi s onim što u tom trenutku imamo. S druge strane potrebno je i afirmirati mlade igrače koje se može transferirati. Potrebno je da se uklopi puno toga".

Slavko Brekalo

Nije opravdanje, kaže Brekalo, ali dok se igralo na Pecari i rezultati su bili bolji.

"Široki je klub s renomeom i uvijek treba biti pri vrhu. Potrebni su nam za to i malo iskusniji igrači, a mi smo ove godine imali najmlađu ekipu u ligi s prosjekom od 23,9 godina. Nije mi neočekivano da ti momci osciliraju. Još jednu stvar treba spomenuti, a to je domaći teren. Mi na Pecari osim utakmice s Borcem nemamo niti jedan poraz, a sada smo domaće utakmice primorani igrati na neutralnom terenu, no sve smo to znali. Ponavljam, ovo što se dogodilo nema opravdanja i treba biti samokritičan", zaključio je sportski direktor Širokog Brijega.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.