Slaven Bilić pronašao novi trenerski angažman

Slaven Bilić
Facebook

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić (52) nije dugo čekao na novi posao. Tri tjedna nakon što je dobio otkaz u West Bromwich Albionu pronašao je novog poslodavca, a to je kineski prvoligaš Beijing Guoan s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Beijing Guoan objavio je u srijedu na društvenim mrežama da je Bilić na trenerskoj klupi naslijedio Francuza Bruna Genesia, s kojim su prošle sezone bili treći u prvenstvu, te su igrali u četvrtfinalu azijske Lige prvaka.

Bilić je trenersku karijeru započeo u Hajduku 2001., potom je bio izbornik mlade hrvatske reprezentacije (U-21), a od 2006. do 2012. vodio je “vatrene”. Nakon toga bio je trener moskovskog Lokomotiva, Bešiktaša, West Hama, Al Ittihada iz Saudijske Arabije te West Bromwich Albiona, kojeg je uveo u Premier ligu. No, zbog loših rezultata sredinom prosinca je dobio otkaz u West Bromu.

Tako sada Hrvatska ima dva trenera u kineskoj Prvoj ligi, budući da je prošlog tjedna Ivan Leko napustio belgijski Royal Antwerp te je preuzeo Shanghai SIPG.

Beijing Guoan je jednom bio prvak Kine (2009), a četiri puta viceprvak (2007, 2011, 2014, 2019). Nova sezona u kineskoj Prvoj ligi počinje 11. ožujka.