SKANDAL NA POMOLU "Moj mora biti pozvan i braniti, dao sam kaparu"

SKANDAL NA POMOLU "Moj mora biti pozvan i braniti, dao sam kaparu"
NS BiH

Pod kostantnom rafaljnom paljbom ovih dana nalazi se Ivajlo Petev. Nekadašnji trener Dinama radi na mjestu izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a optužuje ga se, baš kao i djelatnike tamošnjeg nogometnog saveza da igrače za prvi sastav Zmajeva biraju posredstvom menadžera.

BiH-legenda Sergej Barbarez oglasio se na Twitteru, a nekadašnji reprezentativni vratar Asmir Begović Peteva je, kao i neke ljude iz saveza nazvao kriminalcima, a novinari BiH-dopisništva televizije N1 dobili su i dokumente kojima se potvrđuje da su menadžerski krugovi izravno utjecali na Petevljev odabir. Navodno, menadžeri su izabrali vratara za prijateljski meč Zmajeva s Kostarikom krajem ožujka (0:0), prenose Sportske novosti.

N1 je dakle, došao u posjed dokumenta u kojem se jedan menadžer hvali da je "završio posao" za svog štićenika koji će sigurno dobiti priliku za nastup protiv Kostarike.

"Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske.

O svemu se oglasio i predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

"Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentirati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje", ističe Zeljković.

"Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo izborniku i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe. Naš zadatak je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme. Reprezentacija je dugoročan projekt na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha", dodao je.

"Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji", zaključio je predsjednik NS BiH.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentiraju i imena autora i tko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana s potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. nogometa.“