VIDEO  Široki 'prosuo' bodove na Pecari

Nogometaši  Širokog Brijega danas su na svom terenu stadiona Pecara remizirali protiv Tuzla Cityja odigravši susret 30. kola Premijer lige BiH bez pogodaka.

Prvo poluvrijeme je možemo reći bilo za zaborav. Na prvu prigodu čekalo se do posljednje minute prvog djela kada su veliku priliku imali gosti. Mišić je iskoristio pogrešku domaće obrane, ali je pucao preko gola.

U nastavku prvi prijete domaći. Igrala se 50. minuta kada je Jurić je pucao glavom nakon kornera, ali dobro je to obranio Fejzić. Već u sljedećem napadu ponovo prijeti Široki. Ovaj put pokušao je Musa s nekih desetak metara, ali lopta ide visoko preko gola Tuzla Cityja.

U 65. zaprijetili su i gosti. Pokušao je Barišić glavom, ali gola nije bilo.

Do kraja utakmice Široki je bacio sve karte u napada. Imali su igrači Tonija Karačića nekoliko izglednih prilika, ali mreže su ostale mirovati. 

Pet minuta do isteka regularnog djela utakmice,  Široki nije uspio iskoristiti stopostotnu priliku. Ikić je neometan s pet metara poslao loptu pored gola Fejzića.

Do kraja utakmice još jedna prigoda za domaće. Majić je ubacio ali Alen Jurilj je zakasnio za djelić sekunde i nije uspio pogoditi mrežu te utakmica završava podjelom bodova.

Široki je tako nakon ovog susreta ostao na četvrtom mjestu i sada ima 52 boda, dok su Tuzlaci na šestom mjestu s 47 osvojenih bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore