ŠIROKI PREDSTAVIO NOVOG TRENERA Skender poručio da želi vratiti Široki gdje mu je mjesto - na sami vrh bh. nogometa

Dino Skender
NK Široki Brijeg

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u klupskim prostorijama, klub sa Pecare je i službeno predstavio novog trenera

Na današnjoj konferenciji za medije na Pecari službeno je predstavljen novi trener NK Široki Brijeg, Dino Skender.  Uz novog šefa stručnog stožera Plavo-bijelih, novinarima se obratio i sportski direktor Slavko Brekalo.

"Sa novim trenerom dogovorena je suradnja do ljeta 2025. godine. Dino Skender je mladi stručnjak koji iza sebe ima iskustvo rada u renomiranim klubovima. U ime cijelog kolektiva i svoje osobno ime novom treneru želim puno uspjeha, sreće i plodonosnog rada", kazao je na početku svoga obraćanja sportski direktor kluba sa Pecare, Slavko Brekalo.

Novi trener Dino Skender zahvalio se na ukazanom povjerenju i otkrio imena članova svoga stručnog stožera.

"Želim opravdati ukazano povjerenje ljudi iz kluba. Moram reći kako sam i sretan i ponosan što sam postao trener ovoga kluba. Izazov je voditi Široki Brijeg. Došao sam u klub velike i bogate tradicije. Na svima nama je vratiti stvari na svoje mjesto, odnosno Široki Brijeg u sami vrh bh. nogometa. Vjerujem kako ćemo svi dati svoj maksimum", istaknuo je Skender i poručio kako vjeruje u svoje suradnike i zajednički uspjeh.

U njegovom stručnom stožeru bit će Zoran Marčetić, Boris Pandža i Wagner Santos Lago u svojstvu trenera i Skenderovih najbližih suradnika. Trener golmana ostaje Nenad Džidić, a kondicijski trener bit će Ivan Barać.

Prozivka i prvi trening održat će se danas u 14 sati.

Novi trener i njegov stručni štab pred sobom imaju četiri tjedna priprema za drugi dio sezone. U sklopu priprema, Široki Brijeg će odigrati četiri pripremne utakmice. Protivnici kluba sa Pecare bit će GOŠK iz Gabele (13. siječnja) i Posušje (20. siječnja) i te Croatia iz Zmijavaca (3. veljače).

Plavo-bijeli će prva dva tjedna trenirati u klupskom kampu Musa-Karačić, a zatim će ekipa otputovati u Čitluk, gdje će odraditi bazični dio priprema ako dozvole vremenski uvjeti. Upravo u Čitluku 27. siječnja bit će odigrana još jedna pripremna utakmica i protivnik će biti naknadno određen.

Prvu službenu utakmicu pod vodstvom novog stručnog stožera Široki Brijeg će igrati 10. velječe kada Plavo-bijeli gostuju kod Stupčanice u Olovu u sklopu 1/8 finala Kupa BiH.