Široki poražen na praznoj Pecari, remi Željezničara i Borca

NK Široki Brijeg, fk tuzla city, FK Borac Banja Luka, FK Željezničar, Premijer Liga BiH pregled
FK Tuzla City

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su danas od ekipe Tuzla City u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 0:1. Susret se igrao na praznoj Pecari s obzirom da je stadion Širokobriježana suspendiran na četiri utakmice zbog prekida utakmice sa Sarajevom.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i poveli već u 7. minuti. Mišić se najbolje snašao pored obrane domaćih i pogodio mrežu Miškića, nakon što je prethodno Nukić ubacio loptu sa strane.

U 38. minuti mogli su gosti i povisiti svoju prednost. Jurić je srušio Nukića u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Džafić, njegov udarac brani Miškić, a lopta se odbija do Mišića koji iz neposredne blizine ne pogađa mrežu.

U nastavku utakmice Ivica Barbarić u igru šalje Rozića koji je u nekoliko navrata opasno zaprijetio gostima, no nije danas bilo preciznosti kod domaćih i Tuzlaci su do kraja utakmice uspjeli sačuvati minimalnu prednost.

Ovom pobjedom Tuzla City je ostala na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Široki Brijeg u sigurnoj zoni na sedmom mjestu.

U drugoj zaostaloj utakmici koja se igrala večeras, Željezničar i Borac su remizirali na Grbavici odigravši susret bez pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore