ŠIROKI NA NOGAMA Transparenti po cijelom gradu, sprema se velika koreografija

NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, premijer liga BIH natjecanje
NK Široki Brijeg

Sutra se na Pecari u sklopu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra derbi u kojem će drugoplasirani Široki Brijeg dočekati četvrtoplasiranu momčad prvenstva Željezničar. Iako se od ove dvije ekipe ruku na srce i nisu očekivali ovako dobre igre i rezultati, i jedni i drugi demantirali su skeptike te pružaju odlične partije tijekom cijele sezone.

Sigurno je kako će Pecara ove subote biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Najvatreniji navijači Širokog Brijega, popularni 'Škripari' već danima dižu grad na noge i pozivaju sve navijače 'Plavih' s Pecare da dođu na stadion.

Po cijelom Širokom Brijegu navijači su izvjesili transparente podrške svom klubu i poziv navijačima da budu s njima u "kavezu", ali i na ostalim tribinama.

Na trgu središtu grada izvješen je transparent s natpisom malo prerađenih stihova pjesme Daleke Obale "A ja sam želio da pobjedi on i ostvari moje jedine sne - svu u kavez".

NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, premijer liga BIH natjecanje

"Bliži se utakmica sa Željom, derbi. Što ti možeš učiniti u vezi toga? Možeš uzeti kokice, sjesti na sjever, sa svojih 15, 18, 20, 25, 30+ godina biti simpatizer i slušati mrmljanje protivničkih navijača i sviju okolo (užas). Ali isto tako možeš s ekipom doći koji sat ranije do kluba navijača, popiti koju pivu, družiti se i zajedno 90 minuta grmjeti, u transu ludovati, nositi igrače i uopće ne čuti protivničke navijače. Je sutra ćeš biti bez glasa ali ćeš biti ponosan na sebe, izbor je jasan", poručili su Škripari.

Klub s Pecare priprema i koreografiju, kažu do sada neviđenu.

"Možemo samo otkriti da će preko cijele sjeverne tribine biti koreografija u bojama kluba. Južna tribina rezervirana je za brojne škole nogometa što prakticiramo u posljednje vrijeme. Bit će tu igrači iz našeg omladinskog pogona, mladi igrači futsala iz škole Herceg Sport te po prvi puta omladinci NK Ljubuški", rekao je za Hercegovina.info Ivan Kraljević iz Odjela za odnose s javnošću NK Široki Brijeg.

Utakmica je ovo koja jamči spektakl, kako na terenu tako i na tribinama.

Susret se igra sutra (subota 15. listopada) od 19 sati.

Standings provided by Sofascore