ŠIROKI NA DOMAĆI POGON Radnik razbili s čak devet igrača koji su prošli omladinski pogon kluba

Široki Brijeg Radnik
hercegovina.info

Fantastičnu utakmicu odigrali su nogometaši Širokog Brijega u posljednjem kolu protiv Radnika na Pecari te su mrežu momčadi iz Bijeljine s pet pogodaka napunili do vrha.

Od samog početka sezone Široki igra jednu dopadljivu igru, prvenstveno sa svojim domaćim igračima. U kadru prve momčadi Širokobriježani imaju čak 22 igrača koja su prošla omladinski pogon kluba. Koliko dobro se radi u mlađim kategorijama kluba s Pecare, najbolje se vidjelo protiv Tuzla City na Tušnju kada je momčad Širokog na gostovanju zbog koronavirusa igrala s juniorima koje vodi Wagner Santos Lago. I nisu razočarali - osvojili su veliki bod i itme pokazali da se na njih može računati u budućnosti.

Široki Brijeg Radnik

Sportski direktor kluba Dalibor Šilić kaže kako je to politika kluba već više od deset godina.

"Mislim da ovo nije iznenađenje. Mi smo bazirani na toj priči duži niz godina. No, smatram da to i nije baš najbolje popraćeno u medijima. To je naš forte i priča deset, možda i petnaest godina. Naša škola će biti još snažnija", kaže Šilić za hercegovina.info.

Osim što veliki broj igrača, koji su prošli omladinsku školu, šansu dobiva na Pecari, oni brane boje i drugih klubova.

"U Zrinjskom igraju tri naša igrača Zlomislić, Ćorluka i Soldo, a u Željezničaru su također trojica Luka Juričić, Bojo i Miličević. To je naše bogatstvo i mi smo ponosni na to, a pogotovo na igrače koji su ovdje ostavili duži trag poput kapetana Dine Ćorića i Danijela Kožula. Naša politika je da se uvijek mladim igračima daje šansa, a oni koji ju ne dobiju baš odmah na Pecari, idu na posudbu."

Šilić ističe kako cijela momčad ne može baš biti sastavljena samo od mladih igrača bez obzira što Široki jako dobro stoji u prvenstvu, a i u Kupu je prošao Velež.

"Rezultat se može napraviti i s mladima, ali ipak treba tu biti neki spoj mladosti i iskustva. Ti mladi momci su u razvoju i imaju svoje oscilacije, ali klub uvijek stane iza njih."

U omladinskoj školi Široki ima i kontinuitet s trenerima.

"Mi tu imamo nekoliko trenera koji rade već deset, petnaest, a neki i dvadeset godina. Što se tiče omladinske škole, zaista bih pohvalio rad našeg trenera Tonija Karačića, Ante Kokića, Kovačić i Dalibora Kožula od kojih je izašlo dosta kvalitetnih mladih igrača. Wagner, Kožul i Stanko Bubalo spadaju u mlađe trenere koji su tek na početku svog puta i tek su tu godinu dana."

Omladinska škola kluba s Pecare sve više je prepoznata i od strane igrača i roditelja iz regije.

"Mislim da su oni prepoznali kako dajemo veću priliku svima u seniorima, znatno više nego drugi klubovi i mislim da je to jedan od najvećih razloga zašto se oni odlučuju za Široki Brijeg", rekao je Šilić.

Koliko prostora Široki Brijeg daje mladim igračima svjedoči i  najbolja predstava u sezoni, a to je posljednja utakmica s Radnikom. Za ekipu Tonija Karačića igrala su devetorica igrača koja su prošla omladinski pogon kluba; Ćorić, Marić, Jurić, Stanić, Medić, Knežević, Vukoja, Brekalo i Grgić, a na klupi su još bili Mustapić, Mašić i Pehar.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.