ŠIROKI IMA NOVU DESETKU Na posudbu došao jedan od najtalentiranijih mladih igrača NK Osijek

Šimun Mikolčić
NK Široki

Šimun Mikolčić, 19-godišnji ofenzivni veznjak, preselio se u redove NK Široki Brijeg posljednjeg dana prijelaznog roka. Ova nadarena mlada zvijezda dolazi na jednogodišnju posudbu iz hrvatskog SuperSport ligaša NK Osijek, gdje je započeo svoj profesionalni put.

Još kao 17-godišnjak, Mikolčić je stekao status najmlađeg profesionalca u klubu potpisivanjem ugovora u kolovozu 2021. godine. Njegov debi za matični klub dogodio se protiv NK Istre 1961 u Gradskom vrtu, što je označilo početak njegove seniorske karijere.

Ovaj mladi talent preferira napadačku igru i donosi sa sobom zavidne vještine, kreativnost i inspiraciju na teren. "Sretan i zadovoljan dolazim u jedan ambiciozni klub kakav je Široki Brijeg. Trudit ću se opravdati ukazano povjerenje ljudi iz kluba i svojim igrama razveseliti naše navijače. Spreman dočekujem izazove koji su pred nama", izjavio je Mikolčić nakon što je stavio svoj potpis na ugovor i obavio svoj prvi trening s novim klubom.

Da bi stekao potrebnu seniorsku afirmaciju, Mikolčić je prošao kroz različite stadije razvoja, prvo igrajući za drugu momčad Osijeka, a potom i za HNK Cibalia Vinkovci. Prošle sezone je u hrvatskoj 1. NL upisao impresivnih 30 nastupa, postigao pet golova i zabilježio pet asistencija, što ukazuje na njegovu iznimnu potenciju i doprinos koji može donijeti Širokom Brijegu u budućnosti.