VIDEO  ŠIROKI I DALJE NEPORAŽEN Chinedu sjajnim lobom srušio Sarajevo na Pecari

Široki Brijeg Sarajevo
NK Široki Brijeg

U 8. kolu Premijer lige BiH nogometaši Širokog Brijega večeras su na Pecari svladali u derbiju Sarajevo minimalnim rezultatom 1:0. Čovjek odluke bio je Nigerijac Chinedu.

Trener Širokog Brijega Marijan Budimir na teren se od prve minute odlučio poslati momčad u sastavu:

Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak i Tomić.

Široki Brijeg Sarajevo

S druge strane Sandi Rožman odlučio se za sljedeću jedanaestoricu:

Šahinović, Duraković, Oliveira, Hasić, Julardžija, Beganović, Avramovski, Aničić, Đuričković, Ziljkić i Mustafić.

U 12. minuti vidjeli smo prvu ozbiljniju situaciju pred vratima gostiju. Kpan je dobro ostavio za Kuprešaka koji puca, ali dobro to brani vratar Sarajeva.

Prvu veliku priliku za goste vidjeli smo u 17. minuti. Ziljkić je sjajno izbacio Durakovića, on se sjurio prema vratima Širokog Brijega, ali je pogodio vratnicu. Sjajna je to bila prilika za bordo momčad.

Široki Brijeg Sarajevo

Kakva prilika za Široki u 27. minuti. Pogriješio je Ziljkić, lopta došla do Chinedua koji je pucao, ali izblokirala su ga dva nogometaša Sarajeva. S desne strane Chinedeu je sam kao duh bio Mamić i Nigerijac je samo treba dodati loptu do njega, ali se odlučio za udarac. Gledajući usporenu snimku dojam je da Chinedu i nije vidio Mamića koji bi to vjerojatno poslao u mrežu.

Dvije minute kasnije isprobao je svoj udarac Hasić na drugoj strani, ali lopta odlazi pokraj gola.

U 31. minuti dobro je pucao Mamić, ali blokira to obrana gostiju.

Minutu kasnije opasno je u kontru išao Oliveira, no Kuprešak je sve sjajno pratio i presjekao opasnost pred svojim vratima.

U 39. minuti još jedna odlična prilika za Široki. Imali su domaći priliku iz slobodnog udarca na samom vrhu šesnaesterca. Pucao je prizemno po travi kapetan Ćavar, ali čupa to iz samog kuta vratar gostiju.

Široki Brijeg Sarajevo

Na poluvrijeme se otišlo netaknutih mreža.

Kakva prilika za Sarajevo je bila na samom početku nastavka u 47. minuti. Oliveira je sam izašao pred Tomića, ali Širokobriježane ponovno spašava vratnica.

Pokušao je nakon toga odmah na drugoj strani Kpan, no nije bilo preciznosti u njegovom udarcu.

Nakon sjajne akcije u 58. minuti u kaznenom prostoru Sarajeva pada Chinedu. Sudac Gigović pokazao je samo da se igra dalje.

U 74. minuti Široki dolazi do prednosti. Veliku grešku je napravio vratar Sarajeva Šahinović i loptu predao Chineduu koji sjajnim lobom pogađa mrežu za erupciju oduševljenja na Pecari.

U 80. minuti jako dobro je pucao Mustafić, ali Tomić to odlično brani.

Mogao je Široki u 91. minuti i do drugog pogotka. Sam je na vratara gostiju išao Bagarić, no odlično to brani Šahinović. 

Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici i bodovi su ostali na Pecari. Široki je na prvom mjestu, neporažen i sa 16 osvojenih bodova, dok je Sarajevo drugo s 13 bodova.