ŠIROKI BRIJEG " Želimo pobjedom uveličati svečarsko ozračje u gradu"

Jure Ivanković
NK Široki Brijeg

Zbog proslave svetkovine Velike Gospe i Dana Grada Širokog Brijega utakmica 5. kola m:tel Premijer lige BiH između NK Široki Brijeg i FK Leotar Trebinje bit će odigrana u petak, 13. kolovoza na Pecari u 20 sati.

U povodu iste u press salonu održana je konferencija za medije, a utakmicu su najavili trener Jure Ivanković i vezni igrač Ilija Mašić.

"Idealan je trenutak za prvu pobjedu. Dolazi nam protivnik po mjeri. Leotar je čvrsta i kompaktna momčad, vrlo dobri su u defanzivnom bloku. Ipak, sigurno možemo probiti njihovu obranu i tako napraviti dobru uvertiru za nastavak sezone", rekao je Ivanković i otkrio kako njegova momčad u ovoj utakmici ima motiv više.

"Želimo pobjedom uveličati proslavu Velike Gospe i Dan našega grada kako bi svi zajedno uživali u vikendu koji slijedi", istaknuo je Ivanković.

Najveću kvalitetu u redovima Leotara vidi u njihovoj dobroj organizaciji u defanzivnom bloku.

"Dobro su organizirani, defanzivno kompaktni. I njihovi rezultati u uvodu sezone potvrdili su tu činjenicu. Ipak, sigurno ćemo znati probiti njihovu obranu i upisati pobjedu", dodao je.

Iako su, kako je istaknuo, sigurno očekivali više bodova u uvodu sezone, Ilija Mašić vjeruje kako momčad može uvezati s pobjedama i biti konkurentna za vrh.

"Podbacili smo rezultatski, očekivali smo koji bod više. Nedostajala je jedna pobjeda. Vjerujem kako ćemo protiv Leotara slavili. Analizom smo dodatno upoznali njihovu kvalitetu. Bez ikakvoga podcjenjivanja suparnika, bodovi ovaj put ostaju na Pecari", poručio je Mašić.

Prednost Širokog Brijega vidi u ozračju koje vlada među igračima.

"Sjajno ozračje među nama igračima je naša najveća snaga. Tako je bilo i prošle sezone kada su nas mnogi podcjenjivali. Svlačionica daje impuls svima nama. Dižemo jedni druge. Vjerujem kako će doći i bolja igra, a samim time i rezultati", istaknuo je Mašić.

U momčadi Širokog Brijega za ovu utakmicu neće konkurirati ozlijeđeni Kristijan Medić, suspendirani Zvonimir Begić, a upitan je i nastup Valentina Vujinovića.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.