Široki Brijeg u problemima uoči Slobode

Zrinjski Široki Brijeg
Hercegovina.info

Tri dana nakon 70. velikog hercegovačkog derbija igrače Širokog Brijega očekuje novo premijerligaško gostovanje. Protivnik će biti tuzlanska Sloboda koja će Plavo-bijele s Pecare ugostiti na Gradskom stadionu u Banovićima u subotu s početkom u 15 sati.

Uoči današnjeg odlaska na spomenuto gostovanje utakmicu 13. kola m:tel Premijer lige BiH najavio je mladi desni bočni igrač Moris Valinčić.

„Očekuje nas zahtjevna utakmica u Banovićima. Sloboda je tvrd i neugodan suparnik, imaju jednu od boljih obrana u ligi. Ipak, i nama je ova utakmica nova prilika za dokazivanje i nova tri boda. Vjerujem kako smo spremni i kako ćemo se vratiti na pobjednički kolosijek“, smatra Valinčić.

Na otvaranju sezone Široki Brijeg je rutinerski svladao sutrašnjeg suparnika na Pecari (2:0). Međutim, kako je dodao Valinčić, sada očekuju znatno drukčiju utakmicu.

„Sloboda ima nekoliko dobrih pojedinaca u momčadi i njihova trenutačna pozicija na tablici nije pravi odraz njihove kvalitete. Moramo biti maksimalno koncentrirani i oprezni“, dodao je.

Pred gostovanje tuzlanskom premijerligašu Široki Brijeg se suočio s nekoliko kadrovskih problema. Naime, iz konkurencije su otpala čak četvorica iz udarne postave.

Trener Ivica Barbarić u Banovićima neće moći računati na suspendiranog Božu Vukoju te ozlijeđene Branimira Barišića, Mihaela Kuprešaka i Cyrillea Kpana.

Utakmicu s Gradskog stadiona u Banovićima izravno će prenositi Arena Sport TV, a pravdu će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške.