VIDEO  Široki Brijeg u fantastičnoj utakmici pobijedio Velež u Mostaru i izborio polufinale Kupa BiH

Velež Široki Brijeg
Hercegovina.info

U uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, nogometaši Širokog Brijega svladali su Velež u Mostaru rezultatom 2:3 i tako ukupnim rezultatom 5:3 izborili polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Fantastičnu utakmicu gledali smo u prvom poluvremenu.

Prvi su na utakmici zaprijetili domaći. Nakon ubačaja Oreča pokušao je Suljić, no nije to bilo precizno, lopta je otišla daleko od vrata Bendera.

Nakon nekoliko poluprilika u 14. minuti Široki Brijeg dolazi do vodstva.

Luka Marin je sjajno ubacio s lijeve strane, a Chinedu je loptu pospremio u mrežu za veliko slavlje gostiju.

Mogli su domaći do poravnanja već u sljedećem napadu, no loše je reagirao Guliashvilli. U 19. minuti u odličnoj prilici se našao Suljić nakon ubačaja Vehabovića, no Josip Bender to sjajno brani. 

Minutu kasnije kazna za Velež. Marin je ubacio, Šturm loše procijenio loptu koja stiže do Kpana, a on pogađa za novi šok na stadionu Rođeni.

U 35. minuti do pogotka dolazi i Velež. Guliashvilli je pogodio lijepo iz slobodnog udaraca. Bender je mogao loptu samo ispratiti pogledom.

Već u sljedećoj minuti velika prilika na drugoj strani, lopta je došla do kapetana Širokog Marijana Ćavara koji iz neposredne blizine puca tik uz vratnicu. Velika sreća za Velež u tim trenucima.

U 43. minuti Velež vraća stvari na početak. Suljić je poslao odličnu loptu za Guliashvillija koji bježi obrani Širokog i pogađa za poravnanje i svoj drugi pogodak.

Odlično poluvrijeme završeno je rezultatom 2:2.

Drugo poluvrijeme počinje odličnom prilikom za Velež. Mogli su Rođeni do potpunog preokreta, ali udarac Haskića zaustavlja greda.

U 58. minuti u prilici je bio Šturm, no Bender je na mjestu. 

Dvije minute kasnije vidjeli smo priliku za Široki Brijeg. Prošao je po lijevoj strani Marko Capan, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

U 71. minuti Široki je tražio kazneni udarac nakon što je Suljić srušio jednog nogometaša Širokog Brijega, no sudac Njegomirović je pokazao da se igra dalje.

Dvije minute kasnije Velež ostaje s igračem manje. Domić je srušio Ćavara i zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu.

U 78. minuti Ćavar je mogao riješiti utakmicu. Izašao je sam pred Duku, ali lopta odlazi tik uz vratnicu. Ogromnu priliku je promašio kapetan Širokog Brijega.

Velež Široki Brijeg

Četiri minute kasnije u dobroj prilici je bio Guliashvilli, no pucao je jako loše. Tražili su domaći korner, no suci nisu mislili tako. Već u sljedećem napadu pucao je glavom Haskić, no pokraj vrata Bendera. 

U 86. minuti Guliashvilli sjajno ostavlja za Oreča, a njegov udarac brani Bender. Opasno je živio Široki u tim trenuucima iako s igračem više. 

U 90. minuti kazneni udarac za Široki. Halilović je srušio Mišića, a Njegomirović je ovaj put pokazao na bijelu točku.

Loptu je uzeo Lukić i pogodio za 2:3 i prolazak Širokog Brijega u polufinale Kupa.

Momčad s Pecare tako se pridružila Slogi, Zrinjskom i Borcu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.