ŠIROKI BRIJEG Sutra kreću pripreme, Dino Ćorić nakon 12 godina napušta Pecaru

Široki Brijeg Zrinjski
Hercegovina.info

Liječničkim pregledima u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. započet će zimske pripreme NK Široki Brijeg, a nakon prozivke raspoloživog igračkog kadra i upoznavanja s detaljnim planom priprema šef stručnog stožera Toni Karačić sa svojim suradnicima u utorak i srijedu odradit će i prve treninge.

Uvodni i završni dio priprema za proljetni dio sezone bit će odrađeni u klupskom kampu "Musa-Karačić" na Blatu. Dio priprema predviđen za regeneraciju, ako bude povoljna epidemiološka situacija, momčad s Pecare odradit će u Makarskoj u razdoblju od 4. do 12. veljače 2021.

Tijekom zimskih priprema dogovoreno je odigravanje šest kontrolnih utakmica.

U prvim dvjema pripremnim utakmicama za protivnike će Široki imati susjede, federalnog drugoligaša NK Ljubuški i federalnog prvoligaša HŠK Posušje. Aktualni jesenski prvaci u 2. ligi FBiH - Jug prvi će testirati momčad Tonija Karačića, 23. siječnja 2021. godine u klupskom kampu "Musa-Karačić" na Blatu. S druge strane, tjedan dana kasnije Široki odmjeriti će snage s aktualnim jesenskim prvacima u 1. ligi FBiH, a mjesto odigravanja bit će naknadno određeno.

Prvi dio priprema završit će se pripremnom utakmicom protiv federalnog prvoligaša NK GOŠK Gabela, a ista će biti odigrana 3. veljače 2021. u klupskom kampu "Musa-Karačić". Tijekom boravka u Makarskoj momčad Tonija Karačića odigrat će pripremnu utakmicu protiv hrvatskog trećeligaša RNK Split, 6. veljače 2021. u Parku Mladeži u Splitu.

Po povratku u Široki Brijeg dogovorena je utakmica protiv FK Tuzla City, koja će biti odigrana 13. veljače 2021. godine u klupskom kampu "Musa-Karačić" ili Pecari, te glavna provjera protiv FK Željezničar. Ista će biti odigrana tjedan dana kasnije na Grbavici. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika mjesto odigravanja bit će promijenjeno.

No, vijest dana na Pecari je svakako odlazak kapetana Dine Ćorića, koji bi prema svemu sudeći trebao pojačati redove Banjalučkog Borca. Cijelu karijeru Ćorić je proveo u Širokom Brijegu uz jedno kraću epizodu u HŠK Posušje. Tako će nakon odlaska Tonija Jovića i Matea Marića, Toni Karačić ostati bez još jednog itekako važnog igrača.

Široki Brijeg Zrinjski

TRENSFER S Pecare u Zagreb

Ponajbolji i najstandardniji igrač NK Široki Brijeg u aktualnoj sezoni, 22-godišnji Mateo Marić napravio je transfer s Pecare u NK Lokomotiva Zagreb, momčad hrvatskog prvoligaša…