Široki Brijeg srušio Tuzla City na Pecari

NK Široki Brijeg, fk tuzla city
sportsport.ba

U 10. kolu Premijer lige BiH nogometaši Širokog Brijega na svom su terenu svladali vodeću momčad lige Tuzla City rezultatom 2:1, a strijelci za 'Plave' bili su Vukoja (14.) i Lukić (18.).

Poveli su domaći u 14. minuti. Mujan je uputio loptu prema vratima gostiju, a Mehanović je igrao rukom te je sudac pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Bože Vukoja za 1:0. 

Samo četiri minute kasnije već je 2:0 za Široki. Mujan je driblingom izbacio Morrisa i asistirao za Lukića koji pogađa za povećanje vodstva.

U 40. minuti Tuzla City dolazi do pogotka. Mišić je ubacio, a Gavrić glavom zabija za smanjenje rezultata na 2:1.

Tim rezultatom odlazi se na odmor. 

U nastavku domaći su imali konkretnije prilike. U 72. i 73. minuti pokušao je Lukić, ali njegove udarci ne završavaju u mreži. U 85. minuti Krpić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, domaći su tražili jedanaesterac, ali sudac je pokazao da se igra dalje.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Široki je osvojio tri zaslužena boda. Iako su doživjeli prvi ovosezonski poraz, nogometaši Tuzla City ostali su na prvom mjestu s 22 boda i utakmicom manje, dok je Široki sada peti s 12 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.