FOTO/VIDEO  Široki Brijeg slavio u vrućem i nervoznom derbiju protiv Posušja na Mokrom Docu

Posušje Široki Brijeg
HŠK Posušje

U 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg slavio je protiv HŠK Posušje u susjedskom hercegovačkom derbiju koji se igrao u fantastičnom ambijentu pod svjetlima reflektora. Bila je to povijesna utakmica na Mokrom Docu, prva noćna od osnutka kluba.

Vidjeli smo dva različita poluvremena. Prvo je pripalo gostima s Pecare, a drugo u blagoj dominaciji domaće momčadi. Također, vidjeli smo i puno oštrih startova i nervoze, prigovora sucima, što se može i očekivati od jednog susjedskog derbija.

Prvi su zaprijetili domaći već u prvoj minuti utakmice kada je pucao Brković, ali dobro to brani vratar Širokog Brijega Tomić.

Na prvu priliku Širokog čekali smo do 24. minute. Makon jednog ubačaja u petercu Posušja je zakasnio Kpan. Tražili su gosti jedanaesterac, no Bandić je pokazao da se igra dalje.

Tri minute kasnije jedanaesterac su tražili domaći. Boban je napucao loptu, a domaći su tražili igranje rukom nekog od gostiju. I tu je glavni sudac utakmice pokazao da se igra dalje.

U 32. minuti Široki Brijeg vodi. Sve je sam napravio Lukić. Napravio slalom među domaćom obranom i prizemnim udarcem uz pomoć vratnice pogodio za slavlje gostiju.

U 35. minuti pucao je Dominik Begić, ali lopta odlazi pored vrata Tomića.

Imao je Begić još jednu priliku do kraja poluvremena, ali njegov udarac glavom odlazi visoko iznad gola.

U nastavku prvi prijeti Gabrijel Boban u 54. minuti, ali nije to bilo precizno.

Pet minuta kasnije gužva na travnjaku. Dadić je bez lopte namjerno "pokosio" jednog nogometaša Širokog Brijega i zaradio žuti karton. Da je Bandić ovdje imao pomoć VAR-a, Dadića bi sigurno poslao put svlačionice. Nakon toga gledali smo puno gužve i nervoze na terenu.

U 65. minuti u šesnaestercu gostiju pada Dominik Begić, ali mu Bandić pokazuje žuti karton zbog simuliranja.

U 70. minuti Posušje dolazi do poravnanje. Nikola Mandić je odlično ubacio s desne strane, a Dominik Begić glavom posprema loptu u bliži kut vratara Tomića.

U 86. minuti Široki ponovno dolazi do prednosti. Krišto je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a Bandić pokazao na bijelu točku. Ponovno bura prosvjeda od strane domaćih. Loptu je uzeo Nigerijac Chinedu i sigurno pogodio za 1:2.

U 92. minuti Begić dobija drugi žuti karton nakon što je neoprezno išao na Marka Capana te je završio utakmicu prije ostaka nogometaša na terenu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i bodovi su otišli na Pecaru.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.