ŠIROKI BRIJEG "Pojačanja dolaze sljedeći tjedan, očekuje se Skupština kluba"

NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

Iza Širokog Brijega jedna je od najlošijih sezona otkako je Premijer lige BiH. 'Plavi' s Pecare završili su na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. S obzirom na to da smo navikli da Široki igra ozbiljne utakmice u europskim natjecanjima možemo reći kako je netom završena sezona za zaborav. Čak tri trenera vodila su momčad s klupe; Toni Karačić, Jure Ivanković te naposlijetku Ivica Barabrić. Upravo će ovaj posljednji povesti momčad u nove izazove. Sve se zaboravlja i kreće ispočetka.

"U ponedjeljak, 13. lipnja u 18 sati kreću pripreme u klupskom kampu 'Musa-Karačić'. Nakon uvodnog obraćanja vodstva kluba i prozivke igrača trener Ivica Barbarić krenut će s radom. Na početku priprema pojavit će se svi naši igrači koji su pod ugovorom, a to uključuje i mlade igrače koji su bili na posudbama u hrvatskim niželigašima. To su Mate Zvonimir Lasić, Kristian Sesar, Ivan Mustapić (Neretvanac) i David Martić (Jadran LP). Iza njih je jedno jako uspješno proljeće. Lasić i Martić su praktički bili stožerni igrači u svojim klubovima, a potonji je i osvojio naslov prvaka. Svi oni dobit će priliku nametnuti se treneru Barbariću s kojim nisu imali priliku do sada surađivati. Naravno, bit će tu i novih imena. Široki Brijeg je u poodmaklim pregovorima s nekolicinom kvalitetnih, provjerenih i iskusnih igrača koji imaju prvoligaško iskustvo iz BiH, ali i Hrvatske. O imenima još nećemo govoriti, ali mogu vam otkriti da će nam se neku priključiti već u prvome tjednu priprema kada ćemo i kompletirati veći dio momčadi za novu sezonu", kaže nam Ivan Kraljević iz službe za odnose s javnošću NK Široki Brijeg.

"Svjesni smo da Široki Brijeg u ovom nekom tranzicijskom razdoblju po klub financijski ne može parirati drugim klubovima pa ćemo se stoga još više okrenuti našim mladim snagama i igračima iz vlastite škole nogometa koja je nadaleko poznata i koja je iznjedrila brojne kvalitetne igrače koji su se potvrdili, kako na domaćim terenima, tako i u inozemstvu. To je pravac kojim Široki Brijeg nastavlja", dodao je Kraljević.

Pripreme kod kuće.

"Kompletne pripreme bit će odrađene u napšem klupskom kampu. Odigrat ćemo minimalno četiri pripremne utakmice. Termini su već definirani, a imena klubova s kojima ćemo igrati objavit ćemo naknadno".

Kada su u pitanju odlasci Kraljević kaže:

"Ivan Ikić je, kao što i znate, prešao u Sarajevo. Tonćiju Mujanu je istekao ugovor i on je na odlasku, kao i Marko Pervan. Ima još nekolicina igrača kojima je istekao ugovor, ali to ne znači kako će nas svi napustiti. Vodstvo je kluba na otvorenoj vezi s njima i njihovim menadžerima pa ćemo vidjeti što će se dogoditi".

Skupština kluba željno se iščekuje.

"Kroz nekih mjesec, nakasnije dva, bit će i održana Skupština kluba na kojoj će biti govora o strateškim planovima za budućnosti. Razgovarat će se i o ulasku novih ljudi u istu, a samim time i novih sponzora koji će postati dio obitelji NK Široki Brijeg."

I Kraljević ističe kako je prošla sezona označena s lošom ocjenom, odnosno sezonom za zaborav, ali se nada puno boljem u sljedećoj.

"Široki Brijeg je dio 'velike četvorke' bh. nogometa, osvajač dva prvenstva i tri Kupa i klub s vrlo dobrom infrastrukturom na kojoj mu mnogi klubovi mogu pozavidjeti. Unatoč lošoj sezoni, Široki Brijeg je veliki klub, klub koji zaslužuje veliko poštovanje. Što se tiče iduće sezone možemo reći kako ćemo biti tvrd orah svima u narednoj sezoni i vjerojatno igrati značajnu ulogu u Premijer lige BiH", zaključio je Ivan Kraljević za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.