VIDEO  Široki Brijeg pobijedio Velež u Čitluku, presudio eurogol Capana

Široki Brijeg Velež
NK Široki Brijeg

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, nogometaši Širokog Brijega su u Čitluku na stadionu Bare svladali Velež rezultatom 2:1. Poveo je Široki Brijeg preko Lukića u prvom poluvremenu. U nastavku Velež do poravnanja dolazi iz kaznenog udarca preko Ante Hrkaća, dok je za Široki Brijeg pogodio Marko Capan fantastičnim pogotkom.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo već u 2. minuti kada je pucao Suljić, a njegov udarac obranio vratar Širokog Brijega Bender.

U 15. minuti za Velež je pokušao Mlinarić, no lopta odlazi iznad grede.

Minutu kasnije Bagarić je nakon duela s Orečom pao u šesnaestercu gostiju, ali sudac Dražen Marić pokazao je samo da se igra nastavi.

Nakon toga mreža se tresla dva puta. Najprije u 19. minuti kada je pogodio za Velež Peco, a zatim u 22. minuti kada je na drugoj strani pogodio Lukić, ali u oba navrata je signalizirano zaleđe.

No, zato zaleđa nije bilo u 24. minuti. Pogriješio je Suljić, lopta došla do Lukića koji pogađa za 1:0. Tražili su gosti i zaleđe, i igranje rukom, ali sudac je samo pokazao na centar.

U 28. minuti pucao je dobro kapetan Širokog Brijega Marijan Ćavar, no promjene rezultata nije bilo.

U posljednjim trenutcima prvog dijela najstrožu kaznu su tražili i gosti nakon pada Pece u kaznenom prostoru, no Marić i ovaj put nije smatrao tako.

U nastavku većih uzbuđenja nismo vidjeli sve do 65. minute, odnosno do poravnanja Veleža. Nakon duela Marijana Ćavara i jednog igrača Veleža sudac Marić pokazuje na bijelu točku. U najmanju ruku diskutabilna odluka suca Marića. Siguran je s bijele točke bio Ante Hrkać koji nije želio slaviti pogodak protiv svog matičnog kluba.

Sadržaj se učitava...

U 74. minuti Široki ponovno dolazi do prednosti i to kakvim pogotkom. Ćavar je dodao do Marka Capana koji sjajnim udarcem s dvadesetak metara maestralno pogađa. Eurogol veznjaka Širokog Brijega.

Tri minute kasnije dobro je za Široki Brijeg pokušao Mamić, no lopta odlazi uz vratnicu.

U sudačkoj nadoknadi u dobroj prilici je bio Halilović, no Kpan odlično blokira u zadnji trenutak.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Široki Brijeg nosi minimalnu prednost pred uzvratni susret koji se igra za sedam dana u Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.