FOTO  Široki Brijeg: Održana promocija filma Moja voljena Hrvatska

Joe Šimunić, Široki Brijeg, Moja voljena Hrvatska
Na samom početku programa nakon himne koju su izvele članice klape 'Diva' i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske domoljube nazočne je pozdravio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević poželjevši dobrodošlicu Josipu Šimuniću, Jakovu Sedlaru i svima nazočnima.

Nakon prikazivanja 67-minutnog filma na pitanje gledatelja odgovarali su Josip Šimunić i Jakov Sedlar. Na pitanje jednog gledatelja upućenom Josipu Šimuniću da se ponovi ista situacija bi li isto postupio Šimunić je odgovorio potvrdno, te dodao: „Starim hrvatskim pozdravom nikoga nisam htio uvrijediti i da sam znao da je kažnjivo, to ne bih to učinio".

Šimunić se na Fifinu odluku žalio Međunarodnom sudu za ljudska prava, jer i dalje vjeruje da je 'Za dom spremni' starohrvatski pozdrav. Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača podsjeća na praksu hrvatskih sudova prema kojoj taj poklič nije fašistički, osim ako nije popraćen gestom. U filmu je prikazan i isječak iz opere "Zrinjski" u kojem se također spominje taj izraz kao povijesni, puno stariji od NDH u kojoj se također koristio.

Organizator promocije dokumentarnog filma "Moja voljena Hrvatska" je navijačka skupina 'Uvijek vjerni', a organizaciju je potpomogla i Gradska uprava Grada Širokog Brijega. Program je vodio Mario Marušić.

Prikupljena sredstva od prodaje DVD-ova filma "Moja voljena Hrvatska" (10 KM) bit će donirana Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB-a Mostar.