Široki Brijeg i Tuzla City remizirali na Pecari

Široki Brijeg Tuzla City
Jabuka.tv

Nogometaši Širokoga Brijega i Tuzle Cityja odigrali su 1:1 u susretu 23. kola Premijer lige BiH igranom u nedjelju na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Nakon što je prije mjesec dana na istom mjestu Tuzla City izbacila Široki iz osmine finala Kupa BiH, ovoga puta je u prvenstvnoj utakmici osvojila vrijedan bod u borbi za ostanak dok su Širokobriježani ovim kiksom pali na treće mjesto, piše Jabuka.tv.

Izabranici Ivice Barbarića domininatno su ušli u utakmicu te su od prve minute vršili konstatan pritisak na Fejzićev gol, no većih uzbuđenja nije bilo do 20. minute. Tada je Bože Vukoja ispremješao obranu Tuzlaka nakon čega ga jedan branič ruši, no sudac Luka Bilbija nije dosudio očigledan jedanaesterac.

U 31. minuti Tuzla City je povela 1:0 preko Giogrgija Ivaniadzea iz prikatički prvog ozbiljnijeg prilaska kaznenom prostoru Širokobriježana.

Gosti su dobili krila nakon postignutog pogotka te su već za nekoliko minuta mogli udvostručiti vodstvo, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Široki se u posljednjim minuta malo trznuo, imao priliku preko Valinčića i kornera, no na poluvrijeme su otišli s 0:1.


U 52. minuti prva ozbiljna prilika za Široki, Valinčić je centrirao, ali je obrana u posljednji trenutak ”očistila” ispred Ilana Pejića koji je na poluvremenu ušao umjesto Brazilca Kadua.

U 64. minuti udarac glavom Brune Oliveirae odlazi preko gola nakon što je nadvisio svoje čuvare nakon ubačaja Kuprešaka.

U 68. minuti korner za Široki, Vukoja je centrirao, a Ilija Mašić pogodio glavom za 1:1.

Samo tri minute kasnije ”mrtva šansa” za potpuni preokret. Vukoja se sjajno snašao u petercu, primio loptu, pucao iz okreta, no lopta je otišla pored gola.

Do kraja susreta Široki je dominirao terenom, tražili su pogodak za pobjedu, no ipak je kraj utakmice donio po bod svima.

U 24. kolu Široki Brijeg očekuje hercegovački derbi u Čitluku protiv Zrinjskog dok će Tuzla City dočekati Borac.