Široki Brijeg do velikog boda na gostovanju kod Sarajeva

FK Sarajevo,NK Široki Brijeg,premijer liga BIH natjecanje
Klix

U derbiju 10. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu, Sarajevo je večeras na zeničkom stadionu “Bilino polje” protiv Širokog Brijega remiziralo rezultatom 0:0.

Susret je sa tribina zeničkog stadiona promatralo oko 1.500 gledatelja, a prvu veliku priliku imali su nogometaši Sarajeva, već u 2. minuti, ali je udarac Nardina Mulahusejnovića zaustavila greda gostujućeg gola. Sarajevo je još nekoliko puta zaprijetilo, ali bez realizacije.

Široki je zaprijetio nakon dobrog prizemnog udarca s više od 25 metara kojeg je uputio Marijan Ćavar u 25. minuti, ali je lopta pored same desne vratnice gola Muhameda Šahinovića završila u gol-autu. Prvo je poluvrijeme okončano bez golova 0:0.

Sarajevo je daleko više napadalo na gol i u drugom poluvremenu, a u 78. minuti gredu je udarcem glavom iz gužve u 16-ercu Širokog zatresao i Vlatko Drobarov. Sarajevo je u 85. minuti imalo i slobodan udarac s oko 25 metara, ali je lopta koju je uputio Hamza Čataković u živom zidu pogodila gostujućeg igrača Iliju Mašića.

Čataković je prihvatio odbijenu loptu te ponovo pucao, ali se lopta odbila od prsa golmana Renata Josipovića. Nakon ubačene lopte Avdije Vršajevića, Nemanja Tomašević je u 87. minuti bio sam pored desne vratnice gostujućeg gola, ali je nespretno reagirao pa je lopta završila u gol-autu.

Vršajević je u sudačkom dodatku pucao dobro glavom s oko 10-ak metara iskosa s desne strane, ali je lopta pogodila desnu vratnicu. Na odbijenu loptu zakasnio je Mersudin Ahmetović pa je derbi u Zenici okončan bez pobjednika i bez golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore