Široki Brijeg danas se oprašta od svoje legenderne desetke

Široki Brijeg danas se oprašta od svoje legenderne desetke
Jabuka.tv

Jučer je u 74. godini života preminuo Ante-Tonćo Banožić - Bane, legendarna desetka nekadašnje Mladosti (današnji NK Široki Brijeg) s kraja šezdesetih i iz prve polovice sedamdesetih godina prošloga stoljeća. 

"Bane je bio sjajan tehničar, pravi kreativac i ponajbolja desetka u povijesti kluba. Bio je član čuvene momčadi koja je pod vodstvom trenera Franje Džidića „pomela“ konkurenciju i ostvarila veliki uspjeh, došavši na prag plasmana u Drugu ligu Jugoslavije u sezoni 1972/73. Mlađi je brat Ivice Banožića, prvog Širokobriježanina u dresu GNK Dinamo Zagreb, te dobitnik posebnog priznanja za dugogodišnji izniman doprinos razvoju i promicanju širokobriješkog sporta koje mu je 2014. godine dodijelio Športski savez Široki Brijeg". Dragom Bani pokoj vječni, a obitelji, prijateljima i bivšim suigračima najdublja sućut od njegovog voljenog kluba" priopćili su iz kluba s Pecare.

Posljednji ispraćaj Ante Tonće Banožića bit će danas ispred Gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu u 14 sati, a pokop će biti obavljen na groblju Mekovac.