VIDEO  Široki bolji od Zrinjskog na Pecari, Matić odlučio derbi

Široki Brijeg večeras je na Pecari u hercegovačkom derbiju svladao HŠK Zrinjski rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je Matića koji je mrežu Varvodića pogodio u 57. minuti. 

U prvom djelu nismo vidjeli puno prigoda. Veliku priliku za vodstvo imao je Zrinjski u 40. minuti preko Filipovića, ali Miškić je to dobro obranio.

U nastavku su mreže mirovale do 57. minute. Mato Stanić je pucao, a lopta je na putu prema golu pogodila Jakovljevića i završila u mreži Varvodića. U 63. minuti Zrinjski je propustio veliku šansu za izjednačenje. Ćorluka je uposlio Anesa Mašića, a napadač Zrinjskog loptu šalje pokraj vrata.

Pokušavao je Zrinjski na sve načine doći do poravnanja, no rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao te bodovi ostaju na Pecari.

Ovim rezultatom Zrinjski je ostao na četvrtom mjestu s 49 osvojenih bodova, dok je Široki peti sa samo bodom manje. U sljedećem kolu Zrinjski će na svom terenu doćekati gradskog rivala Velež, dok će Široki na gostovanje kod Željezničara na Grbavicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore