ŠIROKI BEZ TRENERA Karačić napustio klupu, s njim otišao i kondicijski trener Frane Hrkać

Toni Karačić
Hercegovina.info

NK Široki Brijeg službeno je danas potvrdio odlazak dosadašnjeg šefa stručnog stožera Tonija Karačića i kondicijskog trenera Frane Hrkaća nakon nepune dvije godine provedene na Pecari.

Spomenuti je dvojac u klub stigao u rujnu 2019. godine. U svome drugom mandatu na klupi „Plavo-bijelih“ Karačić je momčad vodio u 58 utakmica. Ostvario je 30 pobjeda, 15 puta je remizirao te izgubio 13 utakmica. Na početku ove sezone upisao je pobjedu i poraz u dvije utakmice protiv albanskog viceprvaka K.F Vllaznia Shkoder u 1. kolu kvalifikacija za UEFA Europa Conference League. Nakon ispadanja iz Europe uslijedila su tri remija u uvodna tri kola nove sezone m:tel Premijer lige BiH.

„Iza mene su dvije jako zanimljive godine. Iako se ovako završilo, užitak je bilo voditi ovaj klub i siguran sam kako je sve imalo smisla. I pored svih situacija u kojima smo se nalazili, uvijek smo odgovarali kvalitetnim radom. Mislim kako smo potvrdili svoju kvalitetu i ostvarili zapažen rezultat u trenutcima kada to mnogi nisu očekivali“, rekao je Karačić, 46- godišnji stručnjak pod čijim je vodstvom momčad u protekloj sezoni u vrlo jakoj konkurenciji izborila nastup u Europi.

„Na kraju se želim svima zahvaliti, a posebno svojim kolegama u stručnom stožeru, osobama s izraženim i ljudskim i stručnim kvalitetama. Zahvaljujem se i igračima s kojima je bio gušt raditi. Oni moraju biti na prvom mjestu i mi moramo biti u službi njih. Želim im mnogo uspjeha u nastavku sezone“, dodao je Karačić na odlasku pa se posebno osvrnuo i zahvalio navijačima na emocijama i sinergiji s momčadi te novinarima na korektnom odnosu.
Svoju poruku navijačima na odlasku je uputio i kondicijski trener Frano Hrkać.
„Mislim kako smo dosta dobro i kvalitetno radili. Dali smo svoj maksimum i postigli rezultat vrijedan pozornosti. Jesmo li mogli više, vrijeme će pokazati. Iako odlazim iz stručnog stožera, ostajem uz svoj klub kao i do sada. Ima i određenog zasićenja i vrijeme je vođenje momčadi prepustiti nekim drugim ljudima“, rekao je Hrkać.

U utakmici 4. kola m:tel Premijer lige BiH na gostovanju kod prvoplasirane tuzlanske Slobode momčad će voditi Jure Ivanković. 

Dodajmo kako Široki nakon tri odigrana kola ima tri osvojena boda

Standings provided by SofaScore LiveScore