SIMON ROŽMAN Trener Sarajeva na konferenciji govorio za Posušje

Simon Rožman
FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva sutra gostuju ekipi Posušja na „Mokrom docu“, u susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u prošlom kolu remiziralo sa Borcem, a trener „bordo momčadi“ Simon Rožman osvrnuo se na taj meč. On ističe da je nezadovoljan kako je njegova ekipa igrala u prvom poluvremenu, dok je drugo bilo na zadovoljavajućoj razini.

"Igrali smo sve bolje i bolje i sretan sam što smo dali gol. Da je bila koja još minuta tražili bismo i drugi. Kako god, najmanje smo zaslužili bod", rekao je Rožman u video izjavi za Facebook stranicu FK Sarajevo.

Što se tiče Posušja, slovenski strateg naglašava da se radi o ekipi koja se voli nadigravati i koja zna šta želi.

"Kvaliteta nam ne nedostaje, ali dužni smo poboljšati rezultate na gostujućim terenima. Posušje u posljednje vrijeme ima dobre rezultate i dobro igraju kući. Nadam se da ćemo imati dobru energiju u tom susretu i da ćemo osvojiti bodove", izjavio je Rožman.

Nakon Posušja FK Sarajevo će u tijeku reprezentativne stanke nastaviti raditi na podizanju igre. Rožman dodaje da se njegova ekipa mora doći na veću raz, te da još uvijek nije zadovoljan nekim segmentima igre. U susretu protiv Posušja Rožman će moći računati na oporavljenog Renana, dok će Anđušić, Zeljković i Duraković pauzirati možda još nekoliko sedmica.