Sergej Jakirović uoči utakmice odluke ostaje bez važne karike?

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL

Modri su pod palicom Sergeja Jakirovića odradili trening prijepodne, svi su trenirali osim Luke Menala, koji ima problema s pubičnom ili preponskom kosti. Radi se o upali.

Prvi put je nakon viroze trening s momčadi odradio Martin Baturina. Saznajemo da će se tek vidjeti hoće li biti spreman za utakmicu s Ballkanijem u četvrtak. Naime, trener Jakirović ništa ne želi forsirati, jer do odlučne utakmice u Konferencijskoj ligi Martin će imati tek tri treninga, a bolest ga je ipak iscrpila, pa bi forsiranje bio nepotreban pothvat.

Bitno je da Baturina bude spreman za veliki derbi s Hajdukom, jer je upravo Dinamova ‘desetka‘ znala u posljednje vrijeme znala biti krvnik Majstora s mora. Naravno, treba vidjeti kako će se mlada Dinamova zvijezda osjećati do sraza s Ballkanijem, Jakirović i njegov stručni stožer će procijeniti hoće li plemeniti veznjak biti spreman za posljednje kolo u skupini Konferencijske lige.

Ima Dinamo dosta igrača u veznoj liniji, na njegovoj poziciji može igrati Gabrijel Vidović, kao što je to bilo protiv Rudeša. Ili recimo Tibor Halilović. U vezi su još sve bolji i bolji Petar Sučić, Josip Mišić, Marko Bulat... Može naravno u vezi igrati i u Robert Ljubičić, ako se Jakirović odluči da će na lijevog beka Mauro Perković. Arijan Ademi ne može igrati jer nije prijavljen za Konferencijsku ligu, kao i stoper Kevin Theophile.

Trenirao je i Danijel Zagorac. A tko će braniti protiv Ballkanija, Zagorac ili Nevistić? Stvari stoje ovako. Ako do četvrtka bude sve u redu, Zagi će braniti protiv prvaka Kosova. Ali Jakirović može biti itekako zadovoljan, jer ima dva vratara u dobrom ritmu. Ivan Nevistić je branio posljednje dvije HNL utakmice protiv Slaven Belupa i Rudeša, ostao je na obje čiste mreže, nudio je sigurnost i dobre obrane.

Tako da na vratarskoj poziciji Dinamo nema nikakvih problema, gotovo je svejedno hoće li braniti Zagorac ili Nevistić. Jakirović u oba vratara ima maksimalno povjerenje, obojica su u dobroj formi. Nema tu glavobolje za trenera.