SERGEJ JAKIROVIĆ IH JE PREPORODIO Furiozna Rijeka ruši sve pred sobom, Gruđanin strijelac za Lokomotivu

Jakirović i Čabraja
Goran Mehkek/Cropix

Nogometaši Rijeke nastavili su nizati sjajne rezultate u 2023. godini, oni su u susretu 22. kola HNL-a kao gosti na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Lokomotivu sa 2-1 (1-0).

Pogotke za Rijeku su postigli Matija Frigan (10) i Jorge Obregon (69), dok je poraz Lokomotive ublažio Mateo Marić (90+3).

Rijeka je u pet ovogodišnjih utakmica pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića ostvarila četiri pobjede, od toga tri na gostovanjima, te jedan remi.

Da bi se uspješan niz Riječana mogao nastaviti dalo se naslutiti na samom startu utakmice kada je u 10. minuti Selahi okomitim proigravanjem uposlio Frigana koji je izbjegao zamku zaleđa i potom mirno svladao Čavlinu opravdavši status prvog strijelca svoje momčadi.

Sadržaj se učitava...

Domaći sastav u nastavku je imao brojne prilike za poravnanje, ali što zbog nepreciznosti što zbog odličnih obrana Labrovića ostalo je 1-0 za Rijeku sve do sredine drugog poluvremena. A onda je sijevnula još jedna okomita akcija gostiju, Banda je okomitom loptom u čistu situaciju 1-na-1 s vratarom izbacio netom ušlog Obregona koji je provukao loptu ispod Čavline i potvrdio pobjedu.

Sadržaj se učitava...

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Marić je lijepim udarcem iz okreta pogodio desni kut nemoćnog Labrovića.

Sadržaj se učitava...

S ovim nizom odličnih rezultata Rijeka je skočila na šesto mjesto ljestvice sa 28 bodova, samo dva manje od četvrte Istre 1961, a jednim manje od petog Slavena Belupa, dok je Lokomotiva osma sa 25 bodova, dva manje od sedmog Varaždina. 

Na vrhu je Dinamo sa 49 bodova, osam manje uz utakmicu više ima drugi Hajduk, dok je na dnu Gorica sa samo 9 bodova, 10 manje uz utakmicu manje od devetog Šibenika.