VIDEO  SENZACIJA U MAKSIMIRU Mislav Oršić srušio Chelsea

Dinamo,Chelsea,Liga prvaka
Antonio Bat/EPA

Nogometaši zagrebačkog Dinama 1-0 (1-0) pobjedom protiv Chelseaja u Maksimiru započeli su svoj nastup u skupini E Lige prvaka.

Strijelac jedinog gola bio je Mislav Oršić u 13. minuti.

Bio je to ujedno i prvi pogodak u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Očekivano, Chelsea je dominirao posjedom lopte od samoga starta, a u prvih 10-ak minuta londonski je sastav stvorio dvije izgledne prilike pred vratima Dinama, no bez konkretne završnice. Najoasnije je bilo u 9. minuti kada je Havertz prošao po lijevom krilu i poslao prizemnu loptu u peterac, ali ona je bila prebrza za njegove kolege u napadu.

Dinamo je poveo u 13. minuti nakon akcije u tri poteza. Ljubičić je ispucao loptu iz svog kaznenog prostora prema Petkoviću koji ju je glavom spustio u for za Oršića koji je krenuo u sprint sa svoje polovice igrališta, s loptom u nogama pretrčao Fofanu, a kada je ušao u suparnički 16-erac sjajno je potkopao loptu i prevario Kepu.

Sadržaj se učitava...

I nakon Dinamova gola nastavila se jalova dominacija Chelseaja, ali što je prvo poluvrijeme odmicalo to je Dinamo bio hrabriji i sve češće gostovao na suparničkoj polovici. Iz jednog takvo izleta stvorila se u 30. minuti i prilika za šut Ademija sa 20-ak metara kojega je obranio Kepa.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel na poluvremenu je iz igre izvadio kapetana Azpilicuetu i uveo Marokanca Ziyecha. Tom promjenom više prostora je na lijevom krilu dobio Chilwell, no Chelsea i dalje nije uspijevao "probiti" obranu Dinama. Štoviše, hrvatski je prvak bio vrlo blizu povećanju vodstva u 56. minuti kada je udarac Ristovskog sa 25 metara Kepa krajnjim naporom odbio u gredu.

Pokušao je Tuchel potom s još zamjena, pa su u 59. minuti iz igre izašli i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić te najnovije pojačanje Aubameyang, u 71. minuti Chilwell, a u 75. i Sterling, na terenu su stupili Jorginho, Broja, Cucurella i Pulišić, dok je trener Dinama Ante Čačić sve svoje zamjene ostavio za završnicu i tako dodatno umrtvio ionako ne odveć jak ritam utakmice.

Najbliže poravnanju Chelsea je bio u 86. minuti, no prvo je udarac Jamesa zaustavila vratnica, da bi u nastavku akcije sa 10-ak metara pokušao i Pulišić, a njegov udarac obranio je Livaković.

Dinamo će u 2. kolu za osam dana gostovati kod Milana dok će Chelsea ugostiti RB Salzburg.