SENZACIJA KVALIFIKACIJA Kazahstan gubio 2:0, a onda je izveo čudo

SENZACIJA KVALIFIKACIJA Kazahstan gubio 2:0, a onda je izveo čudo
EPA

Kazahstana senzacionalnim je preokretom na domaćem terenu pobijedila Dansku 3:2 u drugom kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Iako je Danska u prvom poluvremenu vodila 2:0 lijepim golovima 20-godišnjeg Rasmusa Hojlunda, koji je s ukupno pet pogodaka trenutno najbolji strijelac kvalifikacija, Kazahstan je u zadnjih 20-ak minuta stigao do preokreta.

Danska je gotovo 100 mjesta bolje rangirana reprezentacija od Kazahstana na FIFA-inoj ljestvici. Momčad Kaspera Hjulmanda je 18., dok su Kazahstanci tek na 115. mjestu. Kakva je ovaj rezultat senzacija svjedoči i podatak da su kladionice na pobjedu domaćina nudile tečajeve oko 19.

Preokret u zadnjih 20-ak minuta

Prvo je u 73. minuti Bahtijor Zajnutdinov realizirao jedanaesterac koji je igranjem rukom skrivio Jonas Wind. Zatim je u 86. minuti Aškat Tagibergen krasnim udarcem s 30-ak metara poravnao na 2:2, da bi veliki preokret u 89. minuti kompletirao Abat Aimbetov. Glavom je ubačaj Jana Vorogovskog preusmjerio u mrežu. Do kraja utakmice Aimbetov je i isključen zbog dva žuta kartona.

I Kazahstan i Danska tako će prvi ciklus kvalifikacija završiti s tri osvojena boda. Danci su u prvom kolu svladali Finsku 3:1, a sada su iznenađujućim porazom zakomplicirali situaciju u skupini. Kazahstan se domaćim navijačima iskupio za poraz od Slovenije 2:1 iz prvog kola.