SAUDIJCIMA 'NIJE SJELO' Ronaldo se prekrižio nakon gola kojim je odveo Al-Nassr do povijesnog uspjeha

Ronaldo križ

Al-Nassr se prvi put u povijesti plasirao u finale Arapskog kupa prvaka, a Ronaldova proslava pogotka koji ih je odveo tamo je izazvala brojne polemike u Saudijskoj Arabiji.

Al-Nassr je u polufinalu pobijedio iračku Al-Shortu rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Cristiano Ronaldo iz penala u 75. minuti.

Portugalac je gol proslavio uz svoj zaštitni znak "Siuuu!", no prije nego što je napravio svoj poznati okret u zraku Ronaldo se prekrstio što inače ne radi.Taj njegov potez izazvao je brojne polemike u Saudijskoj Arabiji, državi u kojoj je islam dominantna vjera.

Prema saudijskom zakonu, druge vjere su dozvoljene ukoliko se obredi obavljaju kod kuće, dok je u javnosti strogo zabranjeno prakticirati druge vjere, uključujući i sam čin krštenja.

Dok jedni smatraju da Ronaldo to uradio jer mu je mnogo stalo do pogotka koji je postigao, te da se na taj način zahvalio Bogu, drugi smatraju kako se radi o čistoj provokaciji s obzirom da se do sada nikada nije krstio prije "Siuuu!" proslave gola, te da testira toleranciju Saudijaca.