SAT VREMENA ODGODE Velež u teškim uvjetima osvojio tri boda

FK Tuzla City i Velež 2023
FK Tuzla City

Tuzla City i Velež sastali su se danas u utakmici 20. kola Premijer lige BiH, a pobjedu je slavila ekipa Veleža minimalnim rezultatom 0:1.

Utakmica je trebala početi u 13 sati, ali je zbog velikog snijega koji je padao u Srebreniku počela sat kasnije kako bi se teren u dovoljnoj mjeri osposobio za igru. 

Iako su organizatori pripremili teren najbolje što su mogli, isti je pravio velike probleme igračima u kontroli lopte i uspostavljanju dinamičnije igre, navodi 'Oslobođenje'.

Igralo se uglavnom na sredini terena, igrači i jednog i drugog tima su u potencijalne šanse dolazili zahvaljujući greškama svojih protivnika, koji bi također pravili greške u završnim fazama akcija.

Prvo veliko uzbuđenje publika je vidjela tek u 35. minuti kada se Dino Ćorić našao u velikoj šansi nakon što mu je Hrkać spustio loptu glavom u petercu, a ovaj iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Tri minute kasnije uzvratio je i Velež preko Halilovića, koji se fantastičnim lažnjakom oslobodio jednog defanzivca Tuzla Cityja, a onda sa nekoliko metara udaljenosti šutirao silovito, no Fejzić je obranio njegov udarac. Drugo poluvrijeme bilo je potpuno drugačije i donijelo mnogo bolju igru oba tima.

Velež je uspio zaprijetiti već u prvim sekundama kada je Šikalo ubacio loptu s desne strane, a Vehabović šutirao glavom, no Fejzić je bez problema ukrotio njegov udarac.

U 76. minuti uslijedila majstorija Nermina Haskića. Haskić je sa desetak metara udaljenosti uhvatio spektakularan volej i zakucao loptu u mrežu Tuzla Cityja za vodstvo svog tima. Taj rezultat ostao je do kraja utakmice.