VIDEO  Sarajevu samo bod u Tuzli, opet će se pričati o suđenju

U prvoj utakmici 29. kola mtel Premijer lige BiH koja se igrala danas na Tušnju, Tuzla City i FK Sarajevo podijeli su bodove odigravši susret rezultatom 1:1.

Poveli su gosti u 22. minuti utakmice. Fanimo je odlično uposlio Mustadanagića koji pogađa za slavlje Bordo momčadi.

'Građani' su do izjednačenja i pogotka vrijednog boda stigli pred sam kraj prvog dijela. Odlično je mrežu Kovačevića s nekih dvadesetak metara pogodio Džafić. Ništa tu nije mogao odlični vratar Sarajeva.

U 49. minuti utakmice Sarajevo ostaje s igračem manje. Oremuš je zaradio crveni karton nakon jednog oštrog starta nad Doffom. Burni su bili prosvjedi gostiju, no odluka suca iz Banja Luke Dragana Petrovića nije se mogla promijeniti. Sigurno je kako će se ponovno puno pričati o suđenju.

Nakon isključenja Tuzlaci su preuzeli inicijativu. Imali su nekoliko izglednih šansi za vodstvo, no Kovačević je zaključao vrata. U sve boljoj formi je čuvar mreže Sarajeva.

Pet minuta prije kraja susreta gosti su tražili najstrožu kaznu. Luka Lučić je bio u kontaktu s Hebibovićem, no Petrović pokazuje da se igra dalje.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i možemo reći kako je Sarajevo izgubilo dva važna boda u borbi za naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.