Sarajevo svladalo Željezničar u 'Vječitom derbiju'

Sarajevo svladalo Željezničar u 150. vječitom derbiju
Fena

Nogometaši i Sarajeva pobijedili su večeras na Koševu ekipu Željezničara sa 3:0, u 150. vječitom derbiju.

Sarajevo je u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine uspjelo savladati najvećeg rivala i sa šestom pobjedom iz devet utakmica vratiti se na drugo mjesto na ljestvici.

Obje ekipe prikazale su napadačku igru, ali i pored toga nije bilo puno prilika. Terensku inicijativu imali su domaći igrači koji su u prvom poluvremenu uspjeli iskoristiti dvije prilike i doći do uvjerljive prednosti.

U 27. minuti Oliveira je ubacio s lijeve strane u peterac gostiju odakle Hasić iz drugog pokušaja uspijeva svladati golmana Željezničara Muftića. 

Hasić je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena preuzeo ulogu asistenta, a ovaj put u strijelce se upisao Oliveira koji je rezantnim udarcem s desetak metara pogodio rašlje gola. 

Željezničar je u drugom poluvremenu pokušavao smanjiti zaostatak, a najbliži tome bio je Mekić u 79. minuti koji s ivice šesnaesterca šutira tik pored gola. S druge strane u stopostotnoj prilici se našao Čataković koji, tek što je ušao u igru, izlazi sam pred Muftića, ali golman Željezničara brani njegov udarac.

Ipak, Čataković je nekoliko minuta kasnije uspio pogoditi, na značaj. Deurakovića, za konačnih 3:0.