Sarajevo svladalo Posušje, Rožman debitirao pobjedom

Sarajevo Posušje
FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva su u prvom susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras na Koševu, golovima Oliveire i Ziljkića pobijedili ekipu Posušja sa 3:0.

Sarajevo predvođeno novim trenerom Simonom Rožmanom došlo je do prve pobjede u sezoni čime je prekinulo niz loših rezultata.

Tijekom cijele utakmice Sarajevo je imalo terensku inicijativu, ali su gosti iz Posušja uspijevali parirati.

Prilike za gol imali su Vrančić koji je pogodio stativu te Oliveira koji nije najbolje pucao iz izgledne pozicije, ali se na vodstvo domaćeg tima čekalo do posljednje minute prvog dijela.

U sudačkoj nadoknadi Oliveira je zatresao mrežu nakon loše intervencije golmana Kolića koji je pri pokušaju izbijanja lopte nakon ubačaja Ziljkića pogodio Brazilca od kojeg se odbila lopta i završila u golu. 

U drugom dijelu prvi su zaprijetili gosti preko Bobana koji sam izlazi pred golmana Sarajeva koji je odbranio njegov udarac.

U 66. minuti Bekavac je u svom šesnaestercu oborio Beganovića, sudac je pokazao na bijelu točku a siguran realizator jedanaesterca bio je Ziljkić.

Kapetan Sarajeva je nekoliko minuta kasnije iskoristio dobro ubacivanje Buljubašića, pobjegao svojim čuvarima te izašao sam pred Kolića i drugi put zatresao mrežu za konačnih 3:0.