Sarajevo ima novog trenera, pomoćnik mu bivši igrač Zrinjskog kojeg su navijači obožavali

Sarajevo ima novog trenera, pomoćnik mu bivši igrač Zrinjskog kojeg su navijači obožavali
FK Sarajevo

Novi trener FK Sarajevo do kraja ove sezone bit će Dženan Uščuplić, priopćeno je s Koševa.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej 'Bordo' momčadi. U sezonama 2013/14. i 2020/21. osvojio je Kup BiH, dok je u sezoni 2014/15. osvojio i naslov prvaka.

Uščuplić je dugogodišnji trener juniora FK Sarajevo s kojima je kroz godine ostvarivao sjajne rezultate. S juniorima je kroz svoju trenersku karijeru osvojio tri titule prvaka BiH, kao i tri trofeja u okviru Kupa BiH. Kup BiH jednom je osvojio i kao trener kadetske momčadi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko tko je ranije kroz karijeru već surađivao s većinom nogometaša u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu", navode s Koševa.

Stručni stožer još će činiti Vučina Šćepanović i Almir Seferović.

Vučina Šćepanović je ove sezone radio kao pomoćnik Uščuplića u juniorskoj selekciji, a navijačima Sarajeva ostao je u lijepom sjećanju iz svojih igračkih dana. Od ljeta 2010. do ljeta 2012. godine bio je član kluba i u tom razdoblju je odigrao 60 utakmica postigavši 8 golova.

Almir Seferović trenutno radi kao kondicijski trener u muškoj seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a i on je jedan dio svoje karijere proveo u FK Sarajevo. Bio je kondicijski trener Sarajeva od svibnja 2013. do rujna 2015. godine i u tom razdoblju surađivao je, između ostalih, i s Dženanom Uščuplićem.