FOTO/VIDEO  Sarajevo i Željezničar odigrali "Vječiti derbi" bez gledatelja, ali i bez pogodaka

Sarajevo Željezničar
Fena

U zaostalom susretu 18. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, sarajevski rivali Sarajevo i Željezničar odigrali su u Trening centru NSBiH u Zenici 148. međusobni duel, koji je okončan bez golova.

Bio je ovo prvi derbi ova dva kluba koji je odigran izvan Sarajeva te nakon kojeg je Sarajevo ostalo na 44, a Željezničar na 46 pobjeda, dok je neriješenim rezultatom okončano 58 susreta.

U prvom poluvremena ovog susreta praktično i nije bilo vratarskih intervencija, a dobru priliku da zatrese mrežu Sarajeva imao je u Santos u 3. minuti, koji je ubačenu loptu s desne strane s oko sedam metara glavom poslao preko grede.

Sadržaj se učitava...

Sarajevo je nešto opasnije zaprijetilo u 14. minuti, ali je lopta nakon udarca Hamze Čatakovića s oko 15 metara od gola pogodila nekog iz gostujuće obrane pa golman Vedad Muftić nije imao težak zadatak da je uhvati.

U drugom poluvremenu bilo je više prilika, ali i nervoze. Almedin Ziljkić je u 51. minuti predriblao u 16-ercu gostiju nekoliko igrača, ali je s oko 11 metara pucao pored desne vratnice vratara Muftića. Već u narednoj minuti stvorila se gužva na polovici terena Željezničara, ali se sudac Admir Musić iz Hrasnice zadovoljio samo usmenim opomenama za Cocalića i Čatakovića.

Vratar Sarajeva Muhamed Šahinović u 53. minuti izbio je ispred Santosa loptu u korner, nakon kojeg je na gol-liniji uhvatio loptu. Željini su igrači signalizirali da je lopta prešla gol-liniju, ali je sudac Musić dosudio prekršaj nad vratarom Sarajeva.

Sarajevo je zaprijetilo u 63. minuti nakon prodora po desnoj strani Enedina Mulalića, ali je Aleksandar Kosorić s vrha peterca izbio loptu u korner. Nakon slobodnog udarca kojeg je za Sarajevo u 73. minuti izveo Ziljkić, golman Muftić je skratio loptu koja se odbila do Ilije Martinovića. Njegov je udarac, međutim, zaustavio suigrač Oliveira.

Sarajevo je sada s 29 bodova ostalo šesto na tablici, dok Željezničar s 33 boda ostaje na četvrtom mjestu.