Sarajevo i Torpedo remizirali u Gruziji

Torpedo Sarajevo
FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva remizirali su u prvoj ovosezonskoj europskoj utakmici protiv ekipe Torpeda iz gruzijskog Kutaisija rezultatom 2:2.

Susret je odigran u okviru prvog pretkola Konferencijske lige na stadionu “Ramaz Shengelia”, dok je uyvrat zakazan za sedam dana na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Sarajevo je u prvom poluvremenu u potpunosti dominiralo na terenu. Izabranici trenera Mirze Varešanovića kontolisali su susret i kreirali mnoštvo prilika pred golom domaće momčadi, međutim nedostajala je realizacija koja bi “bordo” momčad dovela do vodstva.

Torpedo je tek krajem poluvremena počeo napadati i dolazi do vodstva već nakon prvog kornera na susretu za ovu ekipe, kada se pred golom Sarajeva najbolje snašao Sandokhandze i doveo svoj tim u vodstvo. Vostvom Torpeda od 1:0 ekipe su otišle na odmor.

Drugo poluvrijeme susreta u Gruziji Sarajevo je ponovo započelo izuzetno ofanzivno, u želji da što prije dođe do poravnanja. Takva igra “bordo” momčadi isplatila se već u 47. minuti kada je Oliveira nakon odličnog dubinskog dodavanja matirao protivničkog vratara.

Slavlje igrača Sarajeva nije ni završeno kada Torpedo nakon greške vratara Rogića dolazi do svog drugog gola na ovom susretu, a strijelac je bio Bugridze.

Samo četiri minute kasnije konačnih 2:2 udarcem glavom postavio je Varešanović nakon dobrog ubačaja Ziljkića.

Do kraja susreta obje momčadi su imale nekoliko odličnih šansi da dođu do trećeg pogotka, međutim mreže su mirovale do posljednjeg sudačkog zvižduka.

Odluka o plasmanu u drugo pretkolo Konferencijske ekipe bit će donesena za sedam dana u Sarajevu.

Treba reći kako su navijači Sarajeva Horde zla izbačeni s tribina, a prethodno su u gradu imali okršaj s domaćim navijačima.