SAPUNICA SE NASTAVLJA Misimović otkrio detalje o Begoviću

Asmir Begović, Zvjezdan Misimović
Misimović

Nekadašnji bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović otvorio je dušu za SCsport.ba i otkrio šokantne detalje u vezi Asmira Begovića, koji ga je javno prozvao putem Twittera. Misimović je istaknuo da prenosi poruku od igrača koji su trenutno u reprezentaciji.

"Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u posljednje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam sudjelovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze s tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati odvjetnici, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći.”

Zbog čega bi onda to uradio Begović?

"Možda je uvrijeđen što nije pozvan. Što se tiče kvalitete, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji. Ali kao osoba, nisam siguran…", kaže Misimović.

"Evo, recimo, kad je dolazio kod Safeta Sušića, on je rekao – ja branim ili više nikad neću doći. Tada je praktično maknuo Kenana Hasagića iz reprezentacije."

Tako direktno postavio uvjet?

"Jeste. Ili sam broj jedan ili neću dolaziti. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni. Zatim, sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija. Što je s premijama, gdje su, koliko… Tu je isto pokazao da mu je novac bitniji…"

Je li samo Sušiću pravio probleme ili i nekim drugim izbornicima?

"Pa znam i da je Prosinečkom rekao da ne može doći na okupljanje jer mu se kćerka potukla u školi, a sljedeći dan je igrao golf u Portugalu. Poslije utakmice s Nizozemskom je zatim otišao iz kampa, a da se s nikim nije pozdravio iz reprezentacije. Tada smo, da podsjetim, izgubili šanse da se plasiramo na Europsko prvenstvo, a on očito onda nije tu vidio svoj interes… Nakon toga smo, ako se sjećaš, morali kao trećeg golmana u Poljskoj prijaviti trenera golmana."

Birao je kada će biti uz reprezentaciju?

"Pa takve osobe gledaju više osobni interes. Evo, sa Šehićem je sedam godina dijelio svlačionicu, nijednom mu nije pružio ruku i pozdravio se."

Kako su neki sadašnji reprezentativci, a koji su igrali s njim u reprezentaciji, doživjeli njegov istup? Jesi li pričao sa njima o tome?

"Ekipa je čitala te njegove izjave, naravno. Svi su jako razočarani. Također su me molili da, kad budem imao priliku, ispričam te događaje sa njim. Da se zna o kakvoj se osobi radi. Nisu svi onakvi kakvima se predstavljaju u medijima."

Neki od aktualnih reprezentativaca su tražili da ispričaš ovo što si naveo o Begoviću?

"Baš tako", zaključio je Misimović.