ŠAMPIONSKI ZRINJSKI NIJE STVORIO 'ČAJNOSLU' Pogledajte kako izgleda HNL tablica otkad je Jakirović preuzeo Rijeku

Juventus Rijeka Jakirović
NK Rijeka

Zadnjeg dana studenog prošle godine Rijeka je potvrdila da će dotadašnjeg trenera Sersea Cosmija zamijeniti Sergej Jakirović. Talijanski trener morao je napustiti klupu nakon što je Rijeka u tim trenucima zauzimala osmo mjesto ljestvice s 15 osvojenih bodova.

Cosmi je bio treći trener Rijeke u aktualnoj sezoni, a naslijedio je Dragana Tadića i Fausta Budicina. Nijedan od njih nije donio sreću klubu, pa je momčad prepuštena mostarskom stručnjaku. Jakirović je dobio ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produženja suradnje za dodatnu sezonu. Vrlo brzo počeo je dokazivati da je Rijeka povukla dobar potez njegovim dovođenjem, piše hrvatski Index.

Juventus Rijeka Jakirović

Gledaju li se samo utakmice koje su odigrane u SuperSport HNL-u otkako je on preuzeo momčad, ljestvica izgleda bitno drugačije nego aktualna, na kojoj je uzdigao momčad do trećeg mjesta. U tih 12 utakmica pod njegovim vodstvom Rijeka je skupila 26 bodova, više od ijednog drugog kluba u hrvatskom prvenstvu. Dinamo je uz utakmicu više osvojio 25, a Hajduk 19.