SAMIR BEKRIĆ "Jedan nogometaš iz Zrinjskog košta kao naših jedanaest"

Samir Bekrić
fkz.ba

FK Željezničar u rezultatskoj krizi. Plavi s Grbavice nakon osam odigranih kola imaju svega 9 osvojenih bodova, a vezali su nekoliko uzastopnih poraza. Zbog toga je sportski direktor Samir Bekrić danas održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o stanju u klubu.

"Nisam se spremao za ovo, pričat ću sve iz srca, kao što sam i igrao za ovaj klub. Malo ću se vratiti u prošlu sezonu, u kojoj je plasman u Europu bio veliki podvig za nas, tome smo se nadali, ali nismo to očekivali. Uz veliku našu borbu i uz veliku pomoć naših navijača smo uspjeli. Za nas je to bio veliki uspjeh, kao da smo osvojili Ligu prvaka, s obzirom na uvjete. Nismo mogli nikoga dovesti, nije nitko želio doći u klub. Uz pomoć svojih prijatelja i ljudi u klubu završavali smo neke stvari. Zvali smo brojne igrače, nitko nije htio doći. Danas je situacija puno bolja, vraćeni su veliki dugovi, isplatili smo velike premije, plaće su redovne", kazao je Bekrić.

"Nakon Europe i sjajnih utakmica dolazi nam Borac gdje smo pokazali kvalitetu, da možemo igrati. Stručni stožer je u nekoj analizi i očekivao neki pad, ali nismo očekivali da ćemo izgubiti 3-4 utakmice. Neke utakmice smo trebali pobjediti kako bi igrači dobili samopouzdanje i bili još bolji. Smatram da smo donosili logične odluke što se tiče igračkog kadra, sve smo uskladili i dovodili smo igrače koji su se uklapali u naš proračun. Nismo mogli dovoditi igrače kao što rade naše konkurenti. I kada bi skupili pare za neke igrače, došli bi na naplatu neki novi dugovi, koji su hitno morali biti riješeni. Ne možemo dovesti top igrača, gledali smo da dovodimo karakterne momke koji će nam svojom i energijom navijača donijeti rezultat", dodao je.

"Momci su mladi, treba im podrška, treba im vrijeme, igraju za veliki klub. Nikad se nisu susretali s tim i mi ćemo se u sportskom segmentu truditi da im damo podršku da pokažu pravo lice. BudžetProračun za igrače imamo možda i najmanji u ligi, a to je splet okolnosti. I kada smo skupili novac da bismo eventualno doveli igrače, morali smo platiti dugove da nam klub ne bi bio blokiran. Vjerujem u ovom što radim, ne bih ulazio u ovo da ne vjerujem, godinu dana sam tu, znam s čim se susrećem i s čim se borim. Niko nije htio prije godinu i pol doći kod nas, a sad je druga situacija. Imamo sve uvjete, prije smo imali probleme s pripremama i hotelima. Danas je situacija puno bolja, ali moramo biti realni, da momcima damo vrijeme i povjerenje, a oni sigurno nisu zaboravili igrati. Sudit ćemo nakon šest mjeseci ili godinu dana, tada ćemo vidjeti tko jest, a tko nije za Želju. Oni su došli u klub kad nitko nije htio, a davat će još mnogo više", kazao je Bekrić.

Spominjući posljednju utakmicu u kojoj je Željezničar u posljednjim trenutcima poražen od Zrinjskog, Bekrić je kazao:

"Naših prvih jedanaest koštalo je kao jedan igrač Zrinjskog". rekao je sportski direktor Želje.

Cijelu konferenciju pogledajte u videozapisu.

Sadržaj se učitava...

Standings provided by Sofascore