SAD I SLUŽBENO Juventus izbačen iz Europe, već poznato tko će ih zamijeniti

Juventus

Juventus je i službeno izbačen iz europskih natjecanja za sezonu 2023./2024. Talijanski velikan tako neće nastupiti u ovoj sezoni Konferencijske lige, a mora platiti i 10 milijuna eura financijske kazne. Moguće je da će kazna ići i do 20 milijuna eura ako klub ne zadovolji financijski fair-play u iduće tri godine. Mjesto u Konferencijskoj ligi prepušta Fiorentini.

Podsjetimo, Juventus je u protekloj sezoni završio tek na sedmom mjestu Serie A nakon što mu je deset bodova oduzeto zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, Juventus bi s trećeg mjesta izborio plasman u Ligu prvaka, dok se ovako plasirao u doigravanje za Konferencijsku ligu.

Dobili su što su htjeli

UEFA je proteklih tjedana razmatrala kaznu za Juventus zbog ranijeg kršenja financijskog fair-playa, a torinski klub je sam predložio da ta kazna bude izbacivanje iz Konferencijske lige, natjecanja koje se talijanskom velikanu baš i ne igra ove sezone. Sada je UEFA prihvatila taj prijedlog.

Čelnici Juventusa tako su se na neki način nagodili s UEFA-om kako bi izbjegli daljnje i žešće kazne, poput izbacivanja iz Lige prvaka sljedeće sezone ako klub izbori to natjecanje.