Sabrina Buljubašić nije kontroverzna osoba, fotografije na društvenim mrežama objavljene prije 10 godina

direktorica , Sarajevo, sabrina buljubašić

Kao što vam je poznato na web portalu Hercegovina.info objavljen je članak sa fotografijama Sabrine Buljubašić i sa sljedećim naslovom: „Skandalozno ponašanje direktorice FK Sarajevo: Provocira gledatelje u Širokom i Mostaru, a na društvenim mrežama objavljuje neprimjerene fotografije“.

„Spomenuti članak u sebi sadrži elemente klevete protiv moje klijentice u smislu iznošenja niza neistina da je ista „provocirala gledatelje u Mostaru i po tome se najviše istaknula“, kao i navod da mojoj klijentici provokacije nisu strane, jer se istima služila i na Kup utakmici između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo koja je odigrana u srijedu na Pecari“.
Dalje, u istom članku naveli ste da je moja klijentica kontroverzna osoba te ste objavili niz fotografija koje moja klijentica navodno objavljuje na društvenim mrežama, kao i navod da se da nadate da mladi neće pronaći uzora u mojoj klijentici, što je opet notorna neistina.

Ovakvo malciozno ponašanje Vašeg portala nije postupanje u dobroj vjeri, isto je usmjereno prvenstvo u cilju nanošenja štete ugledu moje klijentice, a ne objektivnom obavještavanju javnosti.

Podsjetit ću Vas da je moja klijentica u širem sportskom i društvenom miljeu uživa veliki ugled i poštovanje, ista je profesorica Međunarodnog sportskog prava na ISDE fakultetu u Madridu, koja je na manifestaciji održanoj u Nacionalnom historijskom muzeju u Londonu dobila prestižnu nagradu "Leaders Under 40" i proglašenja jednom od najuspješnijih žena u oblasti sportskog prava, pa stoga, objavljeni web članak ima još veći utjecaj na ugled moje klijentice.

Dakle, Vaši navodi o navodnom skandaloznom ponašanju, provociranju su neistiniti i neargumentirani, a posebno su netočni navodi da moja klijentica objavljuje neprimjerene fotografije na društvenim mrežama, jer fotografije koje ste objavili datiraju iz perioda od prije 10 godina, što opet govori o Vašoj namjeri da mojoj klijentici nanesete štetu.

Imajući u vidi naprijed navedeno, ovim putem tražim da u ODMAH, a najkasnije u roku od 8 dana, u smislu odredbe čl. 8 i 10 Zakona o zaštiti od klevete FBiH, objavite demant na Vašem portalu, kao i da uputite javno izvinjenje mojoj klijentici zbog nanesene klevete u članku od 07.10. 2019. godine.

U koliko ne postupite kao što je naprijed traženo, biti ću primoran kao punomoćnik Sabrine Buljubašić, ustati sa tužbom kod nadležnog Suda protiv Vas radi naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda i časti izazvane klevetom, kao i troškove postupka koji zasigurno neće biti mali“, stoji u dopisu odvjetnika Admira Hadžića koji zastupa Sabrinu Buljubašić.

Portal Hercegovina.info u skladu s navedenim objavljuje demanti teksta „Skandalozno ponašanje direktorice FK Sarajevo: Provocira gledatelje u Širokom i Mostaru, a na društvenim mrežama objavljuje neprimjerene fotografije“.

Smatramo da smo pretjerali u opisu djela na navedenim susretima i tako nanijeli štetu ugledu direktorice FK Sarajevo. Zbog svega navedenoga ispričavamo se navedenoj osobi i želimo puno uspjeha u nastavku profesionalne karijere.