Romi gradski derbi uz divljanje navijača

roma lazio

U derbiju 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Lazio 1:0, a pogodak odluke postigao je Cassetti u 79. minuti utakmice. Domaćin je posljednje dvije minute igrao bez isključenog Pizarra, no Lazio nije uspio iskoristiti igrača više.

Nažalost i ovaj rimski derbi obilježili su neredi navijača. Policija je imala posla tijekom cijelog dana. Zabilježeno je nekoliko navijačkih tučnjava na ulicama "vječnog grada", ali i ispred stadiona. Policija je morala upotrijebiti suzavac kako bi smirila huligane. "Vruće" je bilo i na Olimpicu, a sudac Nicola Rizzoli je prvo poluvrijeme prekinuo na čak 14 minuta zbog pirotehničkih sredstava.

U ranije odigranom susretu 15. kola Palermo je na stadionu Renzo Barbera pobijedio Cagliari 2:1, a prvi pogodak za pobjednički sastav postigao je hrvatski nogometaš Igor Budan. Bivši igrač Rijeke, Venezie, Empolia, Atalante i Parme postigao je gol u 55. minuti za 1:1, nakon što su gostiju poveli u 24. minuti golom Matria. Bio je to njegov treći gol ove sezone. Pobjednički pogodak za Palermo zabio je Kjaer u 64. minuti.

Pobjedu je izborila i Siena protiv Catanije (3:2). Mladi hrvatski reprezentativac Mate Jajalo nije nastupio za Sienu.

Livorno je na svom terenu izgubio od Chieva 0:2, a Dario Knežević nije nastupio za domaći sastav.

Na ljestvici vodi Inter (35) ispred Milana (31) i Juventusa (30). Roma je skočila na šesto mjesto sa 24 boda, dok je Lazio na 16. mjestu sa 13 bodova. Na začelju su Siena i Catanija sa po devet bodova.

rtl.hr