ROMEO ŠAPINA JAVIO NAM SE IZ SAUDIJSKE ARABIJE "Kralj je srijedu proglasio državnim praznikom, Saudijcima se danas vratilo sve što ulažu posljednjih godina u nogomet"

saudijska arabija,Romeo Šapina
Ilustracija/hercegovina.info

Velika senzacija dogodila se danas na Svjetskom prvenstvu. Reprezentacija Saudijske Arabije šokirala je Argentinu, ali i cijeli svijet. Protiv velikog favorita, kojeg su brojni proglasili i za favorita za osvajanje naslova Saudijsci su slavili rezultatom 1:2. Povela je Argentina pogotkom Lea Messija u 10. minuti susreta. Već tada su svi mislili kako će utakmica biti jednosmjerna ulica. No, nije bilo tako.

Saudijci su izjednačili iz prvog udarca na gol početkom drugog poluvremena.

Alburaikan je ostavio loptu za Alshehrija, ovaj je lijepo prošao pored Romera i snažnim udarcem pogodio za poravnanje. Samo pet minuta kasnije uslijedio je novi šok za Argentince. Al-Dawsari je fenomenalnim udarcem pogodio gornji lijevi kut Martineza za prednost.

Uspjeli su do kraja utakmice Saudijci sačuvati prednost i ostvari jedno od najvećih iznenađenja u povijesti svjetskih prvenstava.

U Saudijskoj Arabiji slavlje. Trener iz BiH Romeo Šapina već neko vrijeme zarađuje svoj kruh upravo u toj zemlji. U kolovozu je preuzeo U-19 momčad tamošnjeg kluba FC Al Wehda. Kaže kako je zavladalo veliko slavlje.

"Kralj Salman za sutra je proglasio državni praznik, slobodan je dan zbog ove pobjede i nitko ne mora na posao kako bi se proslavila ova pobjeda. Upravo sam i dobio informacije kako će svaki igrač i član stožera dobiti ogromne premije od milijun i pol eura. Ne mogu tvrditi da je sto posto provjerena informacija, ali je evo došla do mene. Velika je to stvar za ovu zemlju koja još uvijek nije u potpunosti nogometna", kaže Šapina za Hercegovina.info.

Ovo je nagrada za trud, rad, ulaganje ogromnog novca ističe Šapina.

saudijska arabija,Romeo Šapina

"Sav rad, trud i novac koji se ovdje ulaže u nogomet u posljednjih par godina se morao vratiti. To se dogodilo baš danas. Saudijska Arabija je iznimno talentirana reprezentacija, ali im je trebao dobar izbornik da ih posloži. Oni su i taj korak napravili, doveli su Francuza Renarda s odličnim stožerom. U njegovoj ekipi je i Bruno Valcony kojeg sam osobno upoznao, on radi skauting za reprezentaciju. Sve je sada na vrhunskoj razini i nagradilo ih je sve ovom veličanstvenom pobjedom", kaže Šapina.

Puno stranaca radi u nogometu.

saudijska arabija,Romeo Šapina

"Treba istaknuti i europski utjecaj na nogomet ovdje. Romeo Jozak je u ministarstvu sporta Saudijske Arabije. On je puno toga dobroga napravio za nogomet ovdje. Stiglo je puno trenera iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe koji rade dobar posao", to je također jedan od razloga pomaka.

saudijska arabija,Romeo Šapina

Saudijska Arabija želi domaćinstvo Mundijala.

"Infrastruktura je ovdje svakim danom sve bolja. Saudijska Arabija želi domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine. Žele napraviti bolje prvenstvo nego je to u Kataru i žele prednjačiti u ovom djelu svijeta u nogometnom smislu. Zbog toga je njima ova pobjeda još veći prestiž", zaključio je Šapina.