ROBERTO MANCINI NAJAVIO "Nakon uspjeha na Euru stižem u Hercegovinu"

Roberto Mancini
Privatni album

S godinu dana zakašnjenja kreće večeras kreće 16. izdanje Europskog prvenstva u nogometu. Na Euru sudjeluju 24 momčadi koje će 11. lipnja do 11. srpnja igrati u 11 gradova. Zbog situacije s koronavirusom s liste domaćina otpali su Dublin i Bilbao, a UEFA je inzistirala da na svim stadionima bude gledatelja.

Prvenstvo otvaraju Italija i Turska. Izbornik Italije Roberto Mancini ima visoka očekivanja od ovo prvenstva. Talijanski izbornik čest je gost u Hercegovini. U Međugorje obično dolazi potražiti duhovni mir prije velikih natjecanja, a nekad i u znak zahvale. 

I prije ovog prvenstva Mancini je planirao doći u Hercegovinu, no zbog cijele situacije s pandemijom od toga je odustao. No, sinoć je ipak nazvao svoje međugorske prijatelje.

"Budući da nije mogao doći nazvao me sinoć. Zatražio je da se pomolimo za njega i Italiju, kada već ne može biti fizički prisutan tu, da bar preko nas bude ovdje", kaže nam danas turistički vodič Michele Vasilj koji je s Mancinijem godinama veliki prijatelj.

Nešto je svom prijatelju rekao i o prvenstvu.

Roberto Mancini

Michele Vasilj i Roberto Mancini u molitvi na Brdu ukazanja

"Za samo večerašnje otvaranje kazao je kako će to biti jedan težak ispit. Turska je jako dobra ekipa, a prve utakmice su same po sebi teške jer nose veliki pritisak dobrog otvaranja u rezultatskom smislu, a tim više što Italija ira doma", kaže nam Vasilj.

Očekivanja su mu velika.

"Ne samo za ovo prvenstvo. Rekao mi je kako ih ima i za Svjetsko prvenstvo iduće godine. On je naime prije nekoliko mjeseci produžio ugovor s Italijom. Izbornik će prema potpisu biti sve do 2026. godine. Roberto mi je rekao kako je jako zadovoljan kakvu ekipu ima u 'svojim rukama', da će sve više napredovati i uz malo sreće napraviti velike stvari."

Ponovno će doći u Hercegovinu.

"Nakon prvenstva je rekao kako e doći ovdje. Ovo mjesto mu je 'leglo' otkada je prvi bio tu. On je veliki vjernik i štovatelj Boga i Gospe. On smatra kako će ovdje doći nakon najvećeg uspjeha. No, vidjet ćemo, u drugoj fazi natjecanja Italija bi mogla ići na Hrvatsku pa se malo bojim za njega", zaključio je Vasilj šalom razgovor za Hercegovina.info.

Susret Italije i Turske igra se večeras u 21 sat na rimskom Olimpicu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.