ROBERT LONČAR Stjepan je sve bolji u Rijeci, a od mene i Jure Kordića nitko neće imati više glasova

Robert Lončar
Arhiva

Legendarni nogometaš Širokog Brijega Robert Roba Lončar, po izboru navijača Plavih s Pecare, izabran je za najboljeg igrača na poziciji lijevog bočnog. Za dlaku je Lončar pobijedio svog nekadašnjeg suigrača Juru Kordića.

"Jure je moj cimer i veliki prijatelj. Bilo je gusto. Mislim da nitko neće imati više glasova od nas dvojice", kaže Lončar za hercegovina.info.

Koliko ste danas u nogometu?

"Napravio sam jednu dužu stanku budući da sam išao sa sinom Stjepanom u Rijeku. No, mislim da ću se uskoro vratiti u nogomet, neki planovi postoje, ali vidjet ćemo što će se dogoditi."

Sin Stjepan pruža odlične partije u dresu Rijeke?

Sadržaj se učitava...

"On postepeno napreduje što je jako dobro. Razvija se i na fizičkom planu, ali i sazrijeva i kao čovjek. Znate i sami da je glava u nogometu jako važna. Iz utakmice u utakmicu ide uzlaznom putanjom. Rijeka je po meni drugi klub u Hrvatskoj što se tiče organizacije i svega. Veliko je doći u Rijeku i biti standardan kod tri trenera. Samo neka je zdrav, uporan i neka gleda samo naprijed", ističe Lončar.

Sigurno neće izostati ni poziv Dušana Bajevića?

"On je već bio pozvan za okupljanje, no zbog koronavirusa je isto odgođeno. No, s obzirom na njegove igre, mislim da poziv zaslužuje, a sada je sve na izborniku. Mislim da će dobiti poziv za reprezentaciju."

Rijeka se bori za Ligu prvaka. Je li se Stjepan dugoročno vidi u momčadi s Rujevice?

"To ćemo vidjeti. Ukoliko dođe dobra ponuda sigurno da će predsjednik i klub odlučivati što i kako dalje. Vi znate da naši klubovi jednostavno moraju živjeti od prodaje igrača kako bi opstali. Upita je bilo, no, korona je poremetila tržište u cijelom svijetu."

Stjepan je protiv Istre postigao predivan pogodak. Hrvatska liga se nastavila. Kako gledate na to da se BHT Premijer liga nije nastavila, od čega je možda najveću štetu pretrpio vaš Široki?

"Da se mene pitalo ja bi prvenstvo odradio do kraja. Ako može Hrvatska možemo i mi. No, nije moje da to komentiram", rekao je Lončar u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.