FOTO/VIDEO  Rezultati malih Plemića prvog dana turnira 'Prvi koraci'

prvi koraci
Mladi Plemići danas su odigrali svoje prve utakmice na ovom turniru.

Godište 2007. zauzelo je nažalost posljednje mjesto na ljestvici, a ispred mladih Plemića su se našle ekipe NK Primorac koji je zauzeo 1. mjesto, a na drugom mjestu našao se talijanski klub AC Perugia Calco. Zrinjski je prvu utakmicu izgubio od Perugie sa 2:0, a neriješeno je odigrao sa svojim vršnjacima iz NK Primorca 0:0. Ovo godište na turniru vodi trener Dubravko Orlović.

Godište 2008. danas je odigralo dvije utakmice te doživjelo poraz i pobjedu. U prvoj utakmici poraženi su od ekipe HNK Šibenik sa 3:0, da bi u drugoj utakmici mladi Plemići slavili protiv ekipe NK Spinut iz Splita sa 3:0. Zrinjski se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa 3 boda. U ovoj skupini na prvom mjestu je HNK Šibenik sa 6 bodova, a treće i četvrto mjesto dijele NK Spinut i NK Orkan koji su skupili po 1 bod. Zrinjski sutra u skupini ima još jednu utakmicu protiv NK Orkan, o kojoj im ovisi plasman u naredni krug natjecanja. Ovo godište na turniru vodi trener Dragan Vrdoljak.

Godište 2009. danas je također odigralo dvije utakmice, te kao i stariji vršnjaci doživjelo jednu pobjedu i jedan poraz. U prvoj utakmici su pobijedili ekipu HNK Šibenik sa 1:0, da bi u drugoj utakmici doživjeli poraz od ekipe HNRK Zmaj sa 3:1. U ovoj skupini prve tri ekipe imaju po tri boda, a to su: PFC Botev, HRNK Zmaj i HŠK Zrinjski, a na četvrtom mjestu je ekipa HNK Šibenik.

Sutra mali Plemići imaju odigrati u skupini sa bugarskim Botevom, a od rezultata iste ovisi im plasman u naredni krug natjecanja. Ovu generaciju vodi trener Marin Jovanović, a za Zrinjski nastupaju: Marko Džakula, Marko Palac, Sandro Zovko, Domagoj Matić, Josip Buhovac, Roko Krešić, Marko Drežnjak, Vito Avmedovski, Robert Tomić, Zlatko Ivanković i Petar Bošnjak.

Godište 2010. Zrinjski je odigrao dvije utakmice, te doživio pobjedu i poraz. U prvoj utakmici mali Plemići slavili su protiv ekipe NK Uskok sa 2:0, da bi u drugoj utakmici doživjeli poraz od ekipe NK Solin sa 2:0. Zrinjski je zauzeo 2. mjesto u ovoj skupini. Na prvom mjestu kod 2010. godišta se nalazi ekipa NK Solin, dok je na trećem mjestu ekipa NK Uskok. Trener ovog uzrasta je Ivan Dominiković.

Fotografije: Prvi koraci | I.M.
Video: I.M.